Ett steg i rätt riktning


Nu har Alfred kissat på pottan för första gången! :-)

Alfred har sakta men säkert visat intresse för att kissa på pottan. Det började då vi var på Kreta då han, mer eller mindre medvetet, vid ett par tillfällen kissade i badkaret då han duschade. Han försökte även att kissa på toaletten utan att lyckas. Hemma igen har han inte varit något mer intresse... Dock pratar vi om det då och då och jag har nu de sista dagarna bett honom sitta på pottan en stund på kvällen och morgonen (ännu utan resultat) och igår hörde jag från dagisfröken att han sitter på pottan där under tiden de byter blöja på de andra barnen. Ännu hade han inte "lyckats" någon gång.

Idag har han dock tagit ett första steg i rätt riktning då han kissat vid två tillfällen på pottan. Nu ska det bli spännande att följa utvecklingen. Storebror var precis 2 år och 6½ månader då han "fattade galoppen" och skippade blöjan från en dag till annan och nu är Alfred 2 år och 5 månader gammal.

Det är lustigt så glad och stolt man kan bli då ens älskade barn kissar på pottan för första gången. Men det är väl det som hör föräldraskapet till. *ler*Idag har jag klippt av mig håret rätt rejält. Jag har ju "aktivt" sparat håret sen dec-06 inför bröllopet och nu fick längderna äntligen falla. Man kan säga att jag nu har en uppklippt pagefrisyr. Det är rätt kort i nacken och så är längderna längre fram under öronen. Förstår ni hur jag menar? *skratt*

Efter klippningen åkte jag till Blomsterpralinen för att köpa Mickes födelsedagspresent. Han fick lite ost, kex och chokladpraliner samt ett presentkort på en ostprovning av mig och barnen. Han är mycket svår att köpa presenter till, han har stundtals rätt konstiga önskningar. Vad sägs om ett luftgevär? *ler* Han är en ostälskare i stora mått så han blev mycket nöjd med presentkortet. Middagen intogs hans födelsedag till ära på stans bästa kinarestaurang
Ming Palace.

I morgon är det fredag och ännu en vecka efter semestern har gått... På lördag kommer Mickes syskon och firar hans födelsedag och på kvällen har vi portionerat ut barnen hos barnvakter och själva går vi på kräftskiva hos P&P. Det ska bli jättekul! Mycket att se fram mot med andra ord.

Kommentarer
Postat av: Sara i Norge

Det är så roligt med alla framsteg de gør =) !
Appropå dåliga bløjor, klagade en gång då Amanda var liten, tror det var Libero, och som "tack" fick vi en hel kartong med nya bløjor! Fast nu behøver ni dem kanske inte så länge mer *fniss*.
((Kramar))


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback