Vi har bestämt oss (nästan)

Idag var vi till Kvik för att prata kök "på riktigt" och försäljaren ritade upp ett riktigt snyggt kök åt oss. Problemet eller hur man nu ska säga det, är att vi helst av allt ville flytta vår spis och fläkt till hörnet, men vi har insett att det blir alldeles för mycket jobb med det. Killen på Kvik ritade köket som det skulle kunna se ut med spisen placerad i hörnet, så nu måste "vi" rita om det... Så än har vi inte den slutgiltiga lösningen, men vi är nära nu. ;-)


Sen är det det där med vitvaror... Alltså, vitvarorna kommer att kosta lika mycket som köket, dvs rätt mycket. Vi har snöat in oss på ett Side-by-Side kylskåp från Samsung. Det kostar hutlöst mycket, men det är ack sååå snyggt. Det är i rostfritt stål (som vår diskmaskin är) och är helt integrerat för att passa köksskåpen i skandinavien (som är 60 djupa). "Vanliga" Side-by-side" är annars djupare och på det viset står de ut lite jämfört med övriga skåp.... Men frågan är om det är värt dem extra 10 000 kr som vi pratar om... Jag velar faktiskt. Vi får se hur vi gör. ;-)

Spishäll och inbyggnadsugn är klart vad det blir iaf. Vi köper en induktionshäll och en ugn med pyrolysrengöring från Siemens. Det ska bli skönt att i framtiden slippa allt vad rengöringsprodukter för ugnar heter. Ugnen rengör sig självt helt enkelt.


Golvet är helt klart, det blir ett golv från Alloc - "ST Skiffer" . Det blir ett klick-laminatgolv som ser väldigt naturtroget ut. Golvets struktur påminner om sten och fogarna är infällda precis som på ett riktigt stengolv.


Kakel däremot har vi inte till hundra bestämt oss för än. Det beror lite på vart vi hamnar i budgeten. Det kakel som vi suktar efter är ett kakel från Centro. Martin Timell använde det kaklet i "Äntigen hemma" tidigare i år och vi fastnade direkt för det. En "nackdel" är återigen priset... Det kostar nämligen hela 1198 kr/kvm... På bilden är det den övre färgen och så kaklet i mittenraden. Sååå snyggt  blev det när Martin hade kaklat den där fondväggen i en sovalkov. *hoppas pengarna räcker nu*

Fortsättning följer...

Köksrenovering på G

Nu har det hänt en del här hemma. Vi har kommit hem från vår 3½ veckas semester. Vi har haft det underbart verkligen. Men borta bra, hemma bäst gäller fortfarande med andra ord. :)

En annan sak som hänt är att jag fått jobb!! Yippie!!! Jag blev uppsagd under föräldraledigheten för IBM skulle lägga ner hela kontoret här i Eskilstuna. Visst var det tråkigt att det blev så, men samtidigt fick jag ju en väldig chans att få göra något helt annat. Jag har stämplat sedan 28 april (M är föräldraledig) och jag är så glad att jag snart även slipper göra det. Under vår semester, på hotellet i Kolding, sökte jag en tjänst som handläggare på
Lotteriinspektionen. Redan efter 4 dagar ringde de upp mig och bokade in en intervju. Så måndagen den 5 juni var jag iväg på anställningsintervju och den 19 juni fick jag komma på ytterligare ett intervjutillfälle samt att de då talade om att de ville erbjuda mig en anställning. *glad* Så den redan den 17 juli börjar jag arbeta! Det ska bli sååå kul!Vi går i köksrenoverartankar här hemma. Eller rättare sagt, vi SKA börja renovera med start NU! Vi har kikat på IKEA och Kvik. På måndag har vi en tid inbokad hos Kvik då vi ska sätta oss ner och kika på hur vi kan göra. Jag har självklart redan börjat spåna en hel del med hjälp av de planeringsverktyg som man kan ladda ner på respektive företags hemsida. Ska bli intressant att se vad Kvik kan ge oss för förslag...

Fortsättning följer...