Inskolning pågår

I tisdags började jag skola in Alfred på dagis. Han kommer att gå på samma avdelning som Melker så han är ju så gott som redan inskolad med tanke på att han varit med och hämtat och lämnat storebror under hela sin uppväxt. :-)

Förskolan provar en ny variant av inskolning med fem dagar isf 10 dagar. Vi har på direkten varit med i hela gruppen och första dagen var vi där mellan 8.30-11.00, de andra dagarna har vi varit där tills han somnat. De sover i barnvagn ute så det är ju bara att rulla hem sen när han somnat. :-)

Jag ser bara fördelar med denna typ av inskolning. När vi skolade in Melker var de övriga barnen ute och lekte så de tre nya barnen fick bekanta sig med lokalerna. Inte förrän långt senare i inskolningen fick de möta den större barngruppen och jag minns att Melker reagerade lite på att det blev lite rörigare och stojigare då de kom in.

Hur som så går det jättebra att skola in, i morse lämnade jag barnen vid 8.30 och sen var det bara för mig att gå hem igen. De ringer om det inte skulle gå bra, men med tanke på att det gick bra att vara själv igår så tror jag det går bra även idag. Igår satt vi föräldrar hela förmiddagen i personalrummet och hur trist var inte det på en skala?

Från och med tisdag nästa vecka är Alfred inskolad och klar. Min lilla bebis är ingen bebis längre. Han börjar bli stor nu!


Statusuppdatering av köket

Kök060821

Så här ser det ut i köket nu. Dock har vi fått backa lite i byggnationen eftersom vi kommit på att vi måste göra ngn speciallösning för diskmaskinen så den kommer upp i höjd med övriga skåpstommar. (Varför ska vi hela tiden stöta på patrull? *ler*) Vår arbetshöjd kommer att bli ca 95 cm inkl bänkskiva vilket är 5 cm högre än normal standard. Diskmaskinen är ju byggd efter standarden... Någon som har en smart lösning?

Side-by-side skåpet är på sin plats i köket nu. Det har ju stått där ute den sista månaden. Sakta men säkert...

Bänkskivorna har kommit

Idag är sambon hemma för att ta emot bänkskivorna. Det är tre stycken vi beställt, två i granit och den tredje i massiv ek. MEN...

* Träskivan var inte med i denna leverans...
* Den mindre skivan, där hällen ska vara, var transportskadad!!!

Så nu dröjer det ytterligare ett bra tag (?) innan den nya skivan kommer. Denna tog ca 6 veckor att få hem... Skadan som var är att en liten bit (1 cm tror jag) av skivan saknas (har blivit kantstött) och självklart var det på ovansidan. Hade det varit på undersidan så hade det ju inte synts. *suck*

För övrigt har vi börjat monterat skåpstommarna så snart kommer jag lägga upp nya bilder.


Transportskadad

Här ser ni hur transportskadad ser ut. Det är alltså inte bara vår bänkskiva som blivit skadad, utan även träställningen den transporterades på... Det är en lång repa på skivan samt en flisa som är borta.

Jag kan inte fatta att inte stenfirman emballerade bänkskivan bättre än den var. Inget skyddande plast eller papp. Det kan ju knappast vara första gången detta händer.

Mera motion

Jag har alltid haft ett uruselt flås och nu har jag äntligen kommit igång med att jobba upp det.

Jag har en kort kort runda här i närheten som är ynka 500 meter lång och de första gångerna då jag var ute sprang jag där. Första gången orkade jag två varv för att sedan öka till tre varv. Fast det blir så hemskt tråkigt att springa så många varv på samma ställe...

Jag har visserligen min stegräknare på mig då jag springer, men det är mest för att se hur länge jag orkar springa. Jag försöker öka min joggingrunda varje gång med någon minut.

I går morse ville jag testa min uthållighet lite mera. Jag skulle springa "Hagbyrundan", den är ca 5 km lång och jag började med att gå ca 1 km till där grusvägen och allén börjar. Därifrån hade jag bestämt att jag skulle springa så länge jag bara orkade, helst hela grusvägen ända till där asfalten börjar igen. Och vet ni, jag orkade hela vägen!!! Då visade stegmätaren på ca 3,47 km!! Jag gick en bit för att hämta lite krafter och sprang sen de sista ca 300-400 meter hem. Det var verkligen en seger tycker jag! Tänk att jag, Åse orkade springa så pass länge! Kul!

Mitt mål som jag satt upp är att innan första snön kommer ska jag orka springa hela rundan i ett svep!! Det borde ju inte vara svårt att uppnå tycker jag.

Gardinbekymmer

Jag funderar på det här med gardiner till vårt kök... Vad tror ni om att ha panelgardiner som bara hänger i själva "burspråksfönstret", alltså de små fönstrena. Skulle det se konstigt ut? Hittills har jag haft en gardinkappa, men jag tycker det ser så trist ut.

Kom gärna med förslag!

Fönster

För övrigt så är numera väggarna målade (typ äggskalsvita eller så) och taket är oxå målat. Status nu är att vi behöver en elektriker som kan (godkänt) koppla lite elektricitet till de spottar vi ska ha under/i överskåpen. Transformatorn ska alltså sitta i väggen på något vis. När det är klart fortsätter vi att sätta upp de nya gipsskivorna och sen lägger vi golvet...

Sakta men säkert går detta! :-)