Ett steg i rätt riktning


Nu har Alfred kissat på pottan för första gången! :-)

Alfred har sakta men säkert visat intresse för att kissa på pottan. Det började då vi var på Kreta då han, mer eller mindre medvetet, vid ett par tillfällen kissade i badkaret då han duschade. Han försökte även att kissa på toaletten utan att lyckas. Hemma igen har han inte varit något mer intresse... Dock pratar vi om det då och då och jag har nu de sista dagarna bett honom sitta på pottan en stund på kvällen och morgonen (ännu utan resultat) och igår hörde jag från dagisfröken att han sitter på pottan där under tiden de byter blöja på de andra barnen. Ännu hade han inte "lyckats" någon gång.

Idag har han dock tagit ett första steg i rätt riktning då han kissat vid två tillfällen på pottan. Nu ska det bli spännande att följa utvecklingen. Storebror var precis 2 år och 6½ månader då han "fattade galoppen" och skippade blöjan från en dag till annan och nu är Alfred 2 år och 5 månader gammal.

Det är lustigt så glad och stolt man kan bli då ens älskade barn kissar på pottan för första gången. Men det är väl det som hör föräldraskapet till. *ler*Idag har jag klippt av mig håret rätt rejält. Jag har ju "aktivt" sparat håret sen dec-06 inför bröllopet och nu fick längderna äntligen falla. Man kan säga att jag nu har en uppklippt pagefrisyr. Det är rätt kort i nacken och så är längderna längre fram under öronen. Förstår ni hur jag menar? *skratt*

Efter klippningen åkte jag till Blomsterpralinen för att köpa Mickes födelsedagspresent. Han fick lite ost, kex och chokladpraliner samt ett presentkort på en ostprovning av mig och barnen. Han är mycket svår att köpa presenter till, han har stundtals rätt konstiga önskningar. Vad sägs om ett luftgevär? *ler* Han är en ostälskare i stora mått så han blev mycket nöjd med presentkortet. Middagen intogs hans födelsedag till ära på stans bästa kinarestaurang
Ming Palace.

I morgon är det fredag och ännu en vecka efter semestern har gått... På lördag kommer Mickes syskon och firar hans födelsedag och på kvällen har vi portionerat ut barnen hos barnvakter och själva går vi på kräftskiva hos P&P. Det ska bli jättekul! Mycket att se fram mot med andra ord.

Snåljåpshistorier

Man slutar aldrig förundras över folks dumsnålheter!
EB sitter och läser snåljåpgshistorier för mig, typ denna:

Inte småsmulor. Någon beklagar sig över sin svärmor, som alltid samlar upp smulorna på matbordet. "Hon har alltid en liten plastpåse med sig som hon lägger dessa i och använder det hemma som ströbröd..."

Läs och förundras själv:
http://www.dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2007%5c08%5c28%5c12182

Mer snålhistorier:
http://www.dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2007%5c07%5c03%5c10876

och här:
http://www.dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2007%5c07%5c16%5c11119


Nähä, man kanske ska bli lite mer seriös och jobba lite.


Soliga söndag

Ännu en dag med sommarvärme, termometern visar på 24 grader varmt och det är så skönt!! Dessvärre har jag inte hunnit sitta ute och njuta en stund än, jag håller nämligen på att flytta över allt jag vill spara från min dator till en extern hårddisk för ikväll ska jag äntligen blåsa rent datorn. Det har jag sagt i över ett år att jag behöver göra, men alltid har det varit annat som var mer lockande att göra. :-)

Vet ni hur jobbigt och trist det är att rensa datorn och ominstallera den? Det är så mycket småinställningar man har gjort i datorn och småprogram att det tar sin tid att komma iordning igen. Mailen ska sparas, kontakter, favoriterna, fonter och gud vet allt... Ja, ja, jag tror jag strax är klar med all insamling att jag strax ska kunna sätta mig med min bok (Stenhuggaren av Camilla Läckberg) och njuta av sista sommarvärmen?!

Tjing!

Dåliga Liberoblöjor

Jag tror vi råkat ut för ett par paket måndagsexemplar av Liberos Up & Go. Säkert var femte blöja har gått sönder i resåren och upptäcker vi inte det så läcker såklart blöjan.

*suuurt*Nu ska jag ta och maila till Libero för att höra deras kommentar och åsikter. Jag har inte tidigare upplevt detta bekymmer och då har jag mer eller mindre haft blöjbarn sedan 2002! Så här ser det ut på Alfred:Fladder fladder med andra ord!

Sommarens sista suck...

Tidigare i veckan var det nästan som höst i luften, morgnar och kvällar var kyliga, men så kom det varmare väder och luft in över oss igen och nu är det sommarvarmt igen. Termometern har visat på 27 grader idag och vid 20-tiden var det fortfarande 23 grader varmt. Dock påstår SMHI att det är sista chansen till värme nu i helgen och därför passade vi på att slå upp vårt lilla tvåmanstält på tomten och just nu ligger Melker där ute och sover. Vi har pratat hela sommaren om att sova i tältet på tomten, men det har liksom aldrig blivit av.

Varken på lördag eller söndag har vi något särskilt inbokat förutom att Melker är bjuden till J i morgon mellan 11.00-13.00. Vi har pratat lite löst om att eventuellt åka till Västerås för att besöka någon marknad som tydligen var vid Rocklunda nu i helgen.

Ha det gott och njut av sista sommarvarma dagarna nu!

Första lektionen pågår för fullt

Melker spelar schack


Just i detta nu sitter pappan och Melker vid köksbordet och har sin första schacklektion. Jag hör att de pratar om hur varje pjäs förflyttar sig och vad de heter. Han är lite okoncentrerad men ser samtidigt glad ut så jag tror han gillar att få lära sig spela det spel som pappan spelat i över 20 år.

Me & I-party ikväll

Ikväll har jag tillsammans med P varit på en visning av Me & I's höstkollektion. Det fanns som vanligt en hel del fina plagg och denna gång även fint till mammor. :-) Dock köpte jag ingen denna gång till mig, men eftersom jag bokade en visning i oktober så kanske jag slår till då?Jag köpte en tröja till Alfred med Formel1-bilar på. Biltokig som han är! Till Melker köpte jag en tröja från säljarens sortiment från i våras, en grön sköldiströja. Hoppas han gillar den. Han sov ju när jag kom hem så jag får fråga i morgon bitti vad han tycker om den. Affe har ju en sköldis solhatt så det är ju samma mönster... Melker får oxå en mössa att ha i höst/vinter. Den var på rea och kostade 80 kr.

Det finns så klart mer ur sortimentet som jag gillade, men det sparar jag till oktober. Det gäller att sprida utgifterna lite. *ler*

Borta bra, men hemma bäst

Igår strax före 16-tiden var vi åter igen på svensk mark efter två veckors semester på Platanias, Kreta. Vi har haft det toppen och har badat massor och njutit av värmen.

Bägge barnen har blivit jätteduktiga i vattnet. Till och med Melker har blivit ett vattendjur. :-) Han som tidigare har totalvägrat att få vatten över huvudet (alltså doppat huvudet) fixar nu detta utan större problem. Han hoppar ner i poolen från kanten med stort plask. Han har oxå börjat ta lite arm- och bentag och han och Alfred simmade obehindrat omkring med sina armpuffar på djupt vatten. Till en början var han mycket skeptisk till att bada i havet, men efter nga dagars "träning" i hotellpoolen fixade han även det till slut. :-)

 

Lägenhetshotellet vi bodde på heter Mary och ligger strax intill stranden i Platanias. Hotellet består av tre byggnader och vi hade två stycken 2-rums lägenheter i den nyaste delen. Vi är mycket nöjda med hotellet, dock var väl poolen lite väl skitig, det var förhållandevis mycket grus på botten och ibland rätt grumlig *urk*. En familj (svenskar) hade tagit med sig egna klorstickor för att kolla hur poolen mådde och stickorna visade på att den (då iaf) var en aning överklorerad...

Detta kort är taget från huvudgatan och rätt ner ser man havet. Vi bodde i huset till vänster på mittenvåningen. Balkongen var jättestor och vi kunde öppna i både allrummet och sovrummet.


På denna bild ser man huvudbyggnaden, där receptionen fanns. Dock alltid obemannad, men hotellägaren fanns oftast alltid sittandes i sitt bast-skjul som han låtit bygga på stranden. Det var även han som tog betalt för solsängarna (2 sängar och bord för 5?).


En dag var det röd flagg vid stranden. Det blåste som bara den och vågorna var jättestora. Dock är det svårt att få det på bild men jag tycker iaf att man på denna bild kan få ett hum om storleken på vågorna.

  
En kväll tog vi bussen in till Chania och gick lite i hamnen bland alla andra... :-) Man kan inte klaga på utsikten och solnedgången i alla fall.