Inte illa pinkat alls

Jag måste ha vilat mig iform med tanke på gårdagens bowlinginsats... *ler* Jag var faktiskt bättre än jag någonsin varit. Vi hann spela tre serier och jag fick ihop följande resultat: 126, 132 och 106. Det märktes att man var ovan för attans vad trött i fingrarna jag var vid tredje serien. Totalt sätt kom jag faktiskt tvåa av oss nio som spelade. *lite chockad*  Tänk om man kunde skruva kloten lite mer, då skulle man även klara de käglor som står kvar i ytterkanterna. Något annat som jag blev överraskad av är att jag bara hamnade i rännan två eller tre gånger och det var mest för att jag försökte slå ner käglorna på kanterna i hopp om en spärr.
 
Efteråt åt vi god mat bestående av fläskfilé och kycklingfilé med potatisgratäng och potatisklyftor (friterade sådana). Till maten drack jag en cola light och jag lyckades hålla mig ifrån delicato-kokosbollarna som fanns till kaffet efteråt!! Det var faktiskt lite jobbigt, men jag satt stenhårt kvar vid min plats då de andra hämtade kaffe. Eftersom jag inte dricker kaffe och inte var sugen på te var det lika bra att jag satt kvar!! STOLT!

Idag har vi fått resultaten skickade till oss från bowlingutmaningen och jag kan säga att alla vann något pris. Vi hade följande tävlingar (såklart påhittade i efterhand för att skulle vara vinnare):

Tävlingen att längs hålla sig på reultat mellan 70-80 poäng

Tävlingen men att skaffa flest genomslag totalt

Tävlingen flest strikes i första serie

Tävlingen bäst resultat i ruta 9 och 10 (spurt tävlingen)

Tävlingen med mest ökningsprocent på spärrar mellan serierna

Tävlingen flest spärrar i en serie

Tävlingen om högst resultat efter 6 rutor i enskild serie

Tävlingen bästa första serie

Tävlingen i bästa totala serie

Tävlingen jämnast totalt resultat i första och sista serie.


Jag vann "Tävlingen bästa första serie". Kort kan sägas att tävlingen bästa enhet (genomsnittsresultat) vanns av min enhet - och två var vi två personer mindre än den andra enheten. *ler*


Detta måste göras om!


Har ju glömt

Jag kom på att jag minsann inte har rapporterat veckans viktresultat. Det blev precis som jag misstänkte inte kul att väga sig i måndags morse. Vågen visade på +0,2 kg sedan förra veckan... Men inte deppar jag för det inte. Jag kör vidare med mina dagliga lunchpromenader om ca 20 minuter och igår var jag till gymmet igen. 

I morse var ordningen "återställd". Jämfört med i måndags visade vågen på -0,5 kg. Så nu har jag hittills gått ner 1,7 kg, även fast dagens vikt egentligen inte officiellt räknas. *s*

I vanliga fall väger jag mig bara en gång i veckan, men nu ville jag hålla lite kolla så att vikten går åt rätt håll. Mitt knep att slippa falla för frestelsen att väga sig dagligen är att snabbt som sjutton klä på mig efter duschen. För med kläder vill jag ju inte väga mig. *ler*

Min enhet på jobbet har blivit utmanad av en annan enhet på bowling!! Ikväll ska det ske, det ska bli kul. Jag har inte bowlat på säkert 3 år. Det återstår att se om jag lyckas slå Melkers resultat som han fick då han var på barnkalas för ett par helger sedan. Han fick ihop 80 poäng. Dock ska jag väl säga hade han "staket" för rännan... Rapport kommer!

Tjipp!

Trasig bilruta *aargh*

Så himla onödigt!!!

Nyligen kom sambon hem och bad mig komma ut och titta på vad som hänt med min bil... Någon har kraschat den bakre lilla rutan på bilen med en träplanka. FYYYY F-N så onödigt! Bilen har stått parkerad vid en upplyst parkeringsplats ett par timmar nu på kvällen.

Tur i oturen är att vi, "trots" bilens ålder (-96), har helförsäkring med självriskreducering. Om vi läst och förstått villkoren rätt så ska denna typ av skadegörelse gjort av annan person (än familjemedlem) gälla för denna typ av skada. I morgon ska vi polisanmäla skadan samt kontakta försäkringsbolaget.

Trasig bilruta

Deklarerat och klart!

Jaha, så var jag färdigdeklarerad för i år. Har man e-legitimation går det att redan nu logga in på Skatteverkets hemsida och deklarera - innan blanketterna kommit i brevlådan.

Jag har sällan några större avdrag att göra så det är lika bra att får det gjort så jag inte glömmer bort det ... I år kunde jag dock göra avdrag för mina resor till/från jobbet. så i år kommer jag att få ca 5300 kr tillbaka, pengar som kommer väl till pass till sommarens äventyr.

Ett kuligt test

Vill ni prova på ett svårt test? Prova då det här:
http://frip.dk/invisiblemafia/multitaskingTest_1.htm

Det sägs att framtida amerikanska piloter ska klara av minst två minuter...

Jag klarade inte många sekunder... *hihi*


Liptonambassadör

Jag har utsetts till ambassadör för Lipton. Jag har skickat en tehälsning till er. Du får även en rabattkupong på Liptons Pyramidteer.
Hämta upp den här:
http://www.lipton.se/ViewCard.asp?ID=2114252383


Bli ambassadör du också så får du hem Lipton te - helt gratis! Om du registrerar dig som ambassadör får du gärna skriva att det är jag som tipsade dig: ase.melin@telia.com

/Åse

Dålig karaktär

Jag har varit på kurs i två dagar och det är bara att erkänna - jag har dålig karaktär och svårt att hålla mig från godsaker. :-( Det fanns skålar med Dumlekola och Marianne och jag kunde inte avstå att äta. Ok, normalt hade jag ätit bra mycket mer, och det har jag iaf inte gjort nu. Sen åt jag efterrätt igår kväll, det var en fantastiskt god kladdkaka med en liten klick grädde. Två digestivekex med lite ost slank i oxå...

Nu är det nya tag som gäller igen! Måndagens vägning kommer inte vara så kul, dels med tanke på kursdagarna men även för att jag har mens nu och därmed samlar lite extra vätska i kroppen.

I morgon ska jag, barnen och barnens mormor på öppet hus hos Räddningstjänsten. Det ska bli kul eftersom de nyligen har flyttat till nya större och modernare lokaler. Sambon har slutspel i schack och kommer att vara borta mest hela helgen. Sån tur är att de spelar i stan, alltid nåt. Annars hade han säkert varit borta hela helgen.

Tjing!

Första vägningen avklarad

Jaha då var första vägningen avklarad och jag kommer här att skriva, som utlovat, resultatet av en veckas räknandes av Points:


-1,4 kg
Totalt 1,4 kg

Det känns riktigt bra att få en sånt resultat första veckan. Nu är jag ännu mer taggad av att jag kommer att greja detta!


Helgen har förövrigt avlöpt bra. I lördags var jag ute i trädgården och röjde upp lite. Vädret var inte lika fint som tidigare i veckan, men det var iaf uppehåll. Vi grillade korv tillsammans med "grannarna på berget" och det var mysigt. Dessvärre lyckades Alfred att ramla från deras trapp på altanen så nu är han snyggt uppskrapad i pannan och på kinden. *lillgubben*

Söndagen gick i kalasens tecken. Melker var bjuden till två kalas. Det ena på
Leklandet på förmiddagen och den andra i Bowlinghallen. Det var första gången som han bowlade och tekniken kunde varit bättre... :-) Han lyckades dock få till en strike i sista omgången så han avslutade serien med 80 poäng!! :-) Han tyckte det var jätteroligt att bowla så det kan vi göra någon mer gång. På Leklandet var Alfred med oxå och nu är det ungefär ett år sedan som vi var där. Han tyckte det var jätteroligt att krypa omkring och hoppa i hoppborgarna. De har en hopborg med rutschkana i och där var han mest hela tiden...

Jag har blivit tagen!

Jag har blivit tagen av MammaVeterinär och det var inte den lättaste utmaningen precis! Jag har tänkt i flera dagar. :-D

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som "blir tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. Då sätter jag igång!

1. I ett ärr jag har på vänster knä finns ett litet gruskorn(?) inkapslat i ärret. Det känns lite läbbigt eftersom man liksom kan flytta omkring på det.

2. Jag har svårt att acceptera att man prompt måste klämma på mitten av kaviartuben!

3. Jag är född med en hand.

4. Jag räknar registreringsnummer på bilar. Jag har hållt på sen hösten 2003. Jag räknar både framifrån och bakifrån...

5. Jag har spelat valthorn i nio år, men skulle nog knappt klara av att ta en ton idag.

6. Jag har oftast svårt att under längre tid hålla min idealvikt, varför jag ofta går med tankar om att jag borde bättra mig och tappa lite vikt.

Jag utmanar lillaEgo, Camilla, Linn, Jessie, Mia och Sara i Norge.

Rapport från veckan som hittills varit

Jag tycker det går jättebra med mitt pointsräknande! Dock tycker jag aldrig att veckorna är speciellt jobbiga utan prövningen kommer till helgen.

I måndags åt jag 19.5p av mina 21p och sparade därmed 1,5p. Tyvärr blev det ingen motion denna dag.
 
I tisdags gick vi ut på en rask promenad på lunchen. Solen sken och det var härligt. Dock blåste det en hel del så längs sjön var det rätt kallt faktiskt. Jag tog ut min friskvårdstimme på eftermiddagen och åkte sen till
Nautilus för att träna. Jag körde 11 minuters uppvärmning på crosstrainern. Jag blir rejält varm efter den uppvärmningen. Det ger mer tycker jag att stå på den än att cykla lika länge. Vi har rätt att ta ut en timme per vecka för sk friskvård. Något som jag och min samåkningskompis försöker utnyttja varje vecka!

I onsdags blev det återigen en promenad på lunchen. Vår sträcka tar 20 minuter att gå och det rätt lagom att ta på lunchen. Kvällsmaten kunde ha varit bättre, M vill äta kinamat så då valde jag kyckling med cashewnötter och ris... Gott!

Kvällarna blir ljusare och ljusare och snart är sommartiden här. Det är så skönt att det fortfarande ljust ute när man kommer hem från jobbet vid 17-tiden. Det är härliga tider som vi går till mötes. Jag hoppas helgens väder blir lika fint som det varit nu ett par dagar. Då ska jag börja rensa upp och vårstäda trädgården.

Nu ska jag äta ett äpple och jobba vidare!!

Tjipp!


Första dagen på ett rätt nytt liv!

Från och med idag räknar jag återigen Points, alltså Viktväktarna. Jag kommer inte att gå till Viktväktarna (denna gång) för att väga mig utan jag har tänkt att ha denna blogg som "ventil" samt Viktsnack på AFF som "domare". :-) Jag har sedan början av detta år försökt att äta rätt och så vidare, men det har inte gett något resutat alls på vågen...

Jag som var sååå duktig förra vintern och gick ner nästan 10 kg! Idag sitter återigen dessa kilon på min kropp och jag lider... Jag slutade räkna points under våren men var ändå duktig hela sommaren, kanske att jag gick upp 2 kg, minns inte riktigt. Men det som blev spiken i kistan var vår köksrenovering som mer eller mindre pågick under hela hösten. Vi lagade då inte lika ofta (bra) mat hemma av naturliga själv, vilket gjorde att jag nästan aldrig hade matlåda med mig till jobbet. Ibland ville det sig så illa att jag åt utemat både till lunch och middag...

Ja, ja det är historia nu! Nu ska jag istället fokusera på att ta bort så många kilon som möjligt så jag återigen kan visa mig på badstranden i sommar! I slutet av juli åker vi till Kreta två veckor, så det är en målbild jag kan ha framför mig då godismonstret skriker inom mig. :-)

Vinnaren utsedd och härliga vår i luften

Å så skönt det är att våren äntligen är här! Igår vaknade jag upp och kände mig så sprudlande glad på något vis. Solen sken, fåglarna kvittrade och snön är nästan helt borta på marken.

Efter frukost klädde vi på oss och gick ut. Sambon skulle ge bilarna sin välbehövliga tvätt, invändig och utvändig. Melker ville cykla och Alfred gick omkring med sin snöskyffel och lekte i vattenpölarna. *tack för att Reima finns* :-)

På kvällen var vi bjudna till våra vänner och tillika grannar. Deras son fyller år och vi firade han litegrann, åt smarrigt god mat och lite senare tittade vi såklart på finalen av Melodifestivalen. Jag är nöjd med The Ark som vinnare, trots att jag röstade tre gånger på Måns. Vilket sug i blicken den gossen har. *haha*