En ny blogg

Jag har valt att flytta till ett nytt blogg ställe!

Hädanefter får ni följa min blogg på

http://didriksson.wordpress.com/

istället!

Glöm inte att ändra era bokmärken. :-)

Vi ses!

/Åse


Ett roligt test

Här är ett roligt test.

Mitt resultat blev:

Mood: Easy rider
Fun: Escape Artist
Habits: New wave puritan
Love: Love Bug

Vill du bli hörd?

Ha då fläckfria kläder på dig :-)Hör ni vem som gör den ena rösten? Ledtråd: Fabror Barbro

Fyyy så hemskt

Läste på expressen.se om den stackars islandshästen som inte dog trots "avlivningssprutan" som veterinären gav henne. *ryyys*

Vid 13-tiden hade hästen fått sprutan och föll enligt plan ihop på marken. Veterinären konstaterade att hästen var död och en presenning placerades över hästen. Ca åtta timmar senare kom ägaren tillbaka till stallet och upptäckte då att presenningen var platt och ingen häst låg där under. Ägaren hittade sin häst omkring 20 meter utanför stallet - levande...

Vilken mardröm för ägaren, som om inte beslutet att avliva sin vän är jobbigt nog...

Det där var på det berömda...

image140
Bild lånad från
expressen.se


Yessssssssss!

Sverige vann mot Spanien i handboll!!!! Med ca 8 sekunder kvar räddade den forne eskilstunabon Tomas Svensson spaniens skott på svenskt mål. Tack vare det hann Sverige med ännu en kontring mot tomt spanienmål (de hade plockat ut målvakten). Kontringen gjordes av Jonas Källman.

Heja Sverige!!!

Dåligt brosk i knäna

Japp, det var diagnosen som läkaren på ortopedmottagningen ställde till mig idag. Jag besväras av knarrande knän som blir ömma om jag tränar för intensivt. Förra våren då jag var till Previa för hälsokontroll (via jobbet)passade jag på att ta upp mina besvär med knäna. Besvär som jag haft till och från i hela mitt vuxna liv... Previaläkaren skickade mig till röntgen som egentligen inte visade något fel, men för att vara på den säkra sidan skrevs en remiss till Ortopeden och idag var jag så äntligen på en kontroll.

Läkaren ställde först ett antal grundläggande frågor och bad mig sedan gå fram och tillbaka framför honom. Sedan fick jag ligga på britsen och undersökningen fortsatte. Han klämde, vred och liksom "skakade" på knäna. Med bakgrund till min anamnes och undersökningen tog han fram en modell av ett knä och visade och förklarade hur det hela hänger ihop med mina knän. Det som knarrar är brosket som är för dåligt bakom knäskålen och ger därmed upphov till knarret. Det är inget att göra åt utan jag får helt enkelt prova mig fram till den motion som fungerar bäst för mig. Jag frågade om det hjälpte eller på något sätt var farligt att styrketräna och han svarade att det varken var farligt eller kunde hjälpa mig... :-)

På torsdag börjar mitt "nya" liv - då ska jag ner till
Friskis & Svettis och skaffa kort! Planen är att träna minst två gånger per vecka, ett pass på vardagen och ett på helgen, eller två på vardagen. Det ska bli kul!

Yes, ingen långkörare

Rätt person åkte ut igår!! Jag var rädd för att Uffe Larsson skulle bli ännu en långkörare likt Brandeby förra året och Peppe från första omgången.

Såg ni när han dansade? Man kunde tro att han spelade teater. Han gjorde miner och löjlade sig mest hela tiden på dansgolvet tyckte jag. För att inte tala om i green room, så fort han såg en kamera var han där med sitt minspel. Sånt retar jag mig på!!

Mina favoriter från igår:
Linda och Daniel
Tony och Annika
Richard och Cecilia
Tina och Tobias


--------------------
edit: kl 13.30

Nu är han visst dålig förlorare Uffe Larsson oxå: "Varför i helvete ber de mig vara med om de vet att jag inte kan dansa" ska han tydligen ha sagt igår kväll efter sändningen... Han måste väl ändå ha kalkylerat för sig själv att det minsann kunde vara han som åkte ut igår kväll. Bara för att Brandeby och Peppe höll i länge så... Jag vill se det som en tävling där de som är duktigast blir kvar!
|
Aftonbladet |

Dags för förändring

Jag tyckte det var på tiden att förnya bloggen lite.... Får se hur länge jag är nöjd denna gång...

Idag har jag ömsom jobbat (hemifrån), ömsom tagit hand om småsjuka barn. Melker gick hem från dagis igår och var lite mosig, och i morse var det Alfreds tur att kännas varm. Jag tempade iofs aldrig Alfred i morse, men han har iaf inte haft feber under dagen. Så ingen av dem har varit speciellt sjuka idag, vilket är bra för då har jag hunnit med en hel del av det jag tog med mig hem igår från jobbet.

I kväll är det Let's Dance som står på programmet. Jag har inte en aning om vem som åker ut först ikväll, kanske blir det Danny som tydligen gjort illa foten sedan han ramlat/snavat i en trapp eller annars kanske blir det Tilde eller Mi eller??? Den som lever får se... :-)

Appropå Let's Dance

Så har Uffe Larsson ÄNTLIGEN klippt av sig sitt fula långa hår: http://www.tv4.se/letsdance/christina_uffe/

Jag kan inte ens fatta varför han överhuvudtaget låtit det växa ut. *ryyyys*

Uppdatering av natten

Alfred sov i sin säng till 01.20 sedan kom han över till oss och höll oss vakna ett tag tills jag kapitulerade och gjorde iordning en flaska välling - stackar'n hade ju inte ätit något sedan mellis på dagis... Hur det än var så somnade han om men kl 04.58 hade han fått nog och ville upp! Då var jag snabb att säga att snälla maken fick gå upp med Alfred. *s* Alfred var tyvärr inte lika snäll - nä han skrek och gormade att han inte ville sova och att han ville titta på TV osv... Jag förstår om han ville upp då, han hade ju sovit i 12h då...

Idag har han fått sova en halvtimme på dagis så idag kommer han inte somna i soffan. :-)

Trött lillebror

Efter att jag hämtat barnen från dagis ville Melker gå ut och leka med sina kompisar som var ute i området. Alfred var lite uttråkad och jag frågade om han ville titta på en film medan jag lagade mat. Jag läste upp de filmtitlar som vi har och han fastnade för en film med Mora Träsk. En film som han aldrig förr tittat på. Jag satt med honom de första 10 minuterna ungefär innan jag gick ut i köket. Alfred kom strax efter ut till mig i köket och var allmänt smågrinig. Han sover inte middag på dagis längre och jag antog att det i kombination med hunger OCH att storebror inte var inne som gav honom detta humör. Hur som, han gick till slut in till vardagsrummet igen och efter ett litet tag blev det alldeles tyst där inne. Så skönt tänkte jag, då accepterade han Mora Träsk iaf...  Efter ett par minuter kunde jag slita mig från matlagnnigen och det var en skön syn som mötte mig. Alfred låg på magen med rumpan upp i luften och sov på vår "sittpuff". Med andra ord var Mora Träsk bra att somna till...

Klockan var ca 16.55 när han somnade och det var helt hopplöst att få liv i honom, vi försökte allihopa flera gånger. Till slut gav vi upp och jag lyfte in honom till hans säng, satte på honom nattblöja och pyjamasbyxor och han sover ännu (22.15). Ska bli intressant att se när han vaknar i morgon bitti. Jag skulle tro att han kommer vakna vid 5-snåret som vanligt. På sista tiden vaknar han vid 5 och ofta svårt att somna om...


Förkylning och Idrottsgalan - dålig kombination

Jag är på bättringsvägen, det är jag, men jag har fått en förskräckligt jobbig hosta, lägg därtill nysningar, nästäppa och huvudvärk så har ni fått en bild av hur jag mår... :-)

Igårkväll satt jag och käre maken och tittade på
Idrottsgalan. Ett evenemang jag mer än gärna skulle kunna tänka mig köpa biljetter till faktiskt. Får försöka komma ihåg det till nästa år... Jag är ju rätt känslosam när det gäller galor och prisutdelningar av denna typ, alltså jag blir rätt rörd till tårar. Jag fick torka tårar och snyta näsan både en och två gånger igår. Till slut var jag så täppt att nässprayen blev en räddande vän. :-) Så det var ingen hit att vara förkyld igår inte.

Jag tycker Peter Settman var fenomenal som konfrencier igår. Jösses vad jag skrattade då han i början av galan intervjuade Charlotte Kalla:

Och nu hade jag tänkt länka in videon från YouTube, men det ville sig inte riktigt med tekniken  :-( så jag skriver länken istället: http://www.youtube.com/watch?v=58G0CdJzV80

Fast jag måste säga att det var ganska förutsägbart att Zlatan skulle ta hem de två priserna som han var nominerad till. Varför skulle en anonym sponsor annars betala 280 000 kr för att flyga dit han och sambon?? Ok, Jerringpriset blev ju klart först då på kvällen, men det andra priset för bästa manlige idrottare, var väl klart innan galan sändes skulle jag tro... 

I morse tittade jag på Design: Simon och Tomas som hade premiär igårkväll och jag måste säga att jag fullkomligt älskar dessa två killar. Jag gillar deras inredning, deras humor ja allt. Verkligen kul att de fick ett eget inredningsprogram.

Färgproblem

Alfred (2 år 9 mån) har inte riktigt kläm på det här med färger. Han kan ju vad färgerna heter men kan inte riktigt peka ut vad som är vad. En av hans favoritböcker är "Jobba jobba jämt" och jag brukar fråga honom vilken färg traktorn eller ångvälten har osv.

Jag: "Alfred vad är det för färg?" (jag pekar på en blå bil)
Alfred: (tyst)
J: (ljudar till hjälp) b, b, b
A: (ljudar även han) b, b, b rosa!


J: "Vilken färg har ångvälten?" (rätt svar är gul)
A: (tyst)
J: (ljudar) g, g
A: (ljudar) G, g, Gröd

Sötnosen!

Sjuk idag

Usch idag är jag sjuk med feber och allt. Jag som så sällan har feber... Jag vaknade vid 4-tiden av att jag frös så jag hackade tänder. Jag gick upp och stängde till balkongdörren samt satte på mig morgonrocken och gick och lade mig igen. Blääää! När jag sen vaknade vid 7-snåret svettades jag och bad maken hämta termometern. Och mycket riktigt, visst hade jag feber, 38.7 visade termometern.

Jag var riktigt risig på förmiddagen! Jag låg och småsov hela tiden medan barnen härjade ute i allrummet, de har byggt koja vid soffan och bordet och Alfred har dragit fram alla sina pussel och blandat friskt på sitt rum... Undrar om jag får lite kraft att plocka undan där...

Framåt 11-tiden masade jag mig upp och tog två Panodil Zapp och nu känner jag mig faktiskt lite bättre...  M spelar schack idag och nu har jag portionerat ut barnen, Alfred är hos mormor och Melker hos kusinen.

Nu ska jag krypa upp i soffan och titta på
Stjärnorna på slottet på SVT Play!

Nu är glada julen slut slut slut...

...julegranen kastas ut ut ut...               ELLER?

Granbarr

Ok, jag erkänner att vi tog och slog granen i golvet innan vi bar ut den. Nästa år blir det en kungsgran igen. Den barrar hälften så mycket som vanlig granar!!

Fredag: Slapparkväll med vänner

Då bägge makarna tog bilen till en gemensam kompis i huvudstaden för middag och bio beslutade vi fruar oss för att träffas och äta en bit mat tillsammans. Efter maten spelade barnen PS2 och vi fick dega lite i soffan framför Let's Dance. Jag måste säga att jag tyckte det var rätt bra start på det programmet. Fyra par fick så pass höga poäng som 22. Ska bli kul att få följa paren under våren.

Susan & Björn
Jag lånade ovanstående bild från
TV4.se då jag faktiskt tycker att Susan och gjorde gott intryck igår kväll.

Skridskoåkning

Inte sedan 1994 (tror jag) har jag stått på ett par skridskor, men idag gjorde jag det. Jag och Melker åkte till Isstadion och åkte en liten stund innan de stängde för allmänheten. Visst var det lite vingligt de första minuterna, men sen tycker jag att jag klarade det rätt bra.

Det gick mycket bättre även för Melker denna gång. Vi höll varandra i handen och åkte omkring på isen. Han tyckte det var mycket roligare denna gång. Och det är ju så det är, färdigheten kommer ju mer man får öva. Ett par gånger till så åker han själv.

Nu vill jag ha spolad is här i Hällby så vi slipper hålla reda på öppettider. :-)

Pottstatus

Sedan den 22 december kör vi ju stenhårt på att Alfred ska bli torr och det går så här efter nästan två veckors övande riktigt, riktigt bra. Visst händer det någon olycka ibland, men de blir färre och färre. Numera går han dessutom även självmant på toaletten när han känner behov. Pottan har han helt valt bort, det är mycket bättre enligt han själv, att kissa på "poletten". Även "nummer två" gör han oxå på toaletten. Skönt att han greppat även den biten.

image137
På bilden:  Alfred och sina "klistermärken" som han fått klistra upp efter att ha
varit duktig och kissat på pottan eller toaletten.

Även nätterna är i princip helt torra numera, men där vågar jag inte ta bort blöjan ännu på ett tag. Framförallt är jag inte säker på att han skulle vakna om han känner sig kissnödig...

Tänk på måndag, då det är dags att gå till dagis igen får de tillbaka en "ny" Alfred. En Alfred som blivit stora killen, som både slutat med napp och blöja! :-) Min stora lilla kille!! Puss lilla älskling!

Skridskor till mamma

Precis som jag befarade var mina gamla skridskor för små. Jag fick på mig skridskon, men det var inte mycket mer. Jag vill gärna ha plats för lite varma raggsockor och det skulle aldrig gå. Efter Alfreds klippning idag gick vi till Stadium och jag hade turen att de hade ett sista par i storlek 42(!!!) till mig. Jag tror det hade räckt med stl 41, men nu får jag utan problem plats med både extra sula och extra socka. :-) Jag har storlek 40 på vanliga skor...


Skridskorna ser mycket coolare ut idag tycker jag, de ser ut som "hockeyrör" nästan men de har de (för mig) nödvändiga taggarna framtill ändå. Och vilket stöd man får till foten och vristen, de är mycket stabilare än den gamla sorten som jag hade förut. Nu återstår bara att ut och åka skridskor... Jag hoppas vi kan åka i helgen. Jag hoppas även att kylan håller i sig här nu ett tag så de kan spola is borta vid skolan så vi slipper åka ända till Isstadion på andra sidan stan.


Fredag 4 januari - Frisörbesök och bobåkning

image134
På bilden: en oklippt långhårig lillebror


 

Klockan 11 idag hade Alfred en välbehövlig klipptid inbokad. Han hade dock inte samma inställning som jag att det var dags för en klippning. Han har aldrig klippt håret tidigare och nu har håret blivit lite väl långt på hjässan. Alfred tvärvägrade överhuvudtaget att sitta i frisörstolen och sa "nej, inte blippa mig" och så vidare... Som tur var hade de flera lediga tider idag så vi kom överens om att vi skulle gå iväg en stund och komma tillbaka då han lugnat sig.


Vi gick in på BR Leksaker och tittade om det var något som han ville ha (japp en muta). Han gick mest omkring och tittade på leksaker i största allmänhet och de saker jag kom med sa han bestämt nej till... *suck* Han förstod nog att vi skulle gå tillbaka så snart han valt en leksak. :-) Men så kom jag på att vi pratat om att köpa en film med Dora utforskaren  och se det gick hem. Han jublade och tog genast filmen till sitt hjärta. Sen gick det bättre att gå tillbaka till frissan.


Han hittade en liten låda med några slitna leksaker som han genast började leka med. När det väl var hans tur följde han snällt efter frisören till stolen men han till en början ändå inte sitta i stolen... Han lät sig övertalas och sen fick frisören jobba snabbt! J Det var nog det snabbaste klippningen hon gjort... Det gick så snabbt att hon inte hade hjärta att ta ut full betalning för klippningen. Jag vet inte hur lång tid det tog, men jag är inte förvånad om det bara tog 10 minuter eller så inklusive övertalningen. Hon klippte lite på längden uppe på hjässan och bak i nacken. Han har fortfarande sina lockar kvar i nacken, de fick hon inte klippa bort.

Efter frisörbesöket åkte vi till Vilstabacken för att åka lite bob. Det var kul och himmel vad fort det gick. Alfred var riktigt modig tycker jag. Han vågade åka rätt högt uppifrån, det skulle aldrig Melker gjort i samma ålder. Fast iofs så åkte han ju aldrig själv, utan jag, Melker eller M satt bakom honom på boben.

Bobåkning
Ser Melker något verkligen??

Torsdag 3 januari - Skridskor

Eftersom Melker fick skridskor i julklapp köpte M nya skridskor till sig igår för att kunna vara med ute på isen och idag torsdag var det dags för premiäråkning för dem två. Med till Isstadion var även kusin Filip och mamma B. Som vanligt när något är nytt för Melker har han dåligt tålamod för att lära sig det nya. Han tror att han ska kunna åka lika bra som alla andra och har ingen förståelse för att alla(?) är som bambi på hal is i början då man ska lära sig åka skridskor. Jag tror han sammanlagt var ute 5 minuter på isen ungefär. Resten av tiden då vi var vid Isstadion satt han och tjurade brevid isen... Jag hoppas verkligen att han tar sig tid att lära sig åka för det är ju kul. Jag blev också väldigt sugen på att åka. Jag har skridskor hemma i garaget, men jag är rädd för att mina fötter är för stora numera...  Men jag har bestämt mig för att köpa nya om det är så att de är för små! Jag vill också åka!


Nyårshelgen

image132Oj, här rinner dagarna iväg, snart börjar jag jobba igen. Nyss var det julhelg och nu är även nyårshelgen förbi. Det har varit enormt skönt att vara ledig så här länge. Jag är glad att vi tog ledig även denna vecka.


Nyårsafton firades i husvagnen tillsammans med familjen S. Vi åkte upp den 30 december och det är alltid skönt att komma dit upp. Tyvärr lyste snön med sin frånvaro när vi kom upp, men faktum är att det började snöa lite på natten så när vi vaknade på nyårsafton fanns ett tunt tunt täcke med snö på marken. Genast blev det lite ljusare ute. Snöandet tog ny fart sedan på nyårsdagen och när vi åkte hem vid 16-tiden hade det kommit nästan en decimeter.

Nyårsaftonskvällen tillbringade vi på Klackens Restaurang som bjöd på nyårsbuffé. Efter middagen fanns det en dansmatta kopplat till en projektorsduk  där barnen (eller den som ville) kunde dansa. Jag tycker det är barnsligt roligt och efter lite övertalning fick jag med mig grannen upp. Man kan lätt säga att jag dansar hellre än bra. *hihi* Vid 21.30 eller nåt sånt gick vi tillbaka ner till husvagnen och spelade lite spel - "
Med andra ord". Det spelet fick jag för flera år sedan i julklapp men har hittills aldrig spelat det förrän nu denna helg. Många skratt blev det under kvällen och självklart vann tjejerna! :-)

I år valde vi att inte köpa några egna fyrverkerier men självklart gick vi ut vid 12-slaget för att kika på de fyrverkerier som de andra hade köpt. Barnen var i extas och hade väntat länge på "ferverkerna". Sen var det dags för småpojkar att sova och jag lovar, de sov nog nästan innan de lagt huvudet på kudden...

Det kändes lite bakvänt att åka hem idag då snön äntligen kom, men vi hade oturen att gasolen tog slut lagom till jag skulle laga lunch. Det kan tyckas konstigt men eftersom vi har problem med värmepannan har vi värmt husvagnen med både el och gasol och då går det åt lite mer gasol... Nu har vi bestämt oss för att köpa ny värmepanna till husvagnen. Vår gasoltub rymmer 11 kg och det räcker ungefär fyra dygn märkte vi... :-) En ny panna kommer att kosta oss ett par tusenlappar, men det är det värt, vi vill ju kunna utnyttja vagnen även på vintern!