MBTI

Jag blev uppsagd från mitt jobb på IBM (nedläggning av kontor) i somras och står nu under TRRs försorg att hjälpa söka jobb och utbildning. Nu går jag en kurs hos dem som kallas "Kompetensinventering" och i den ingår bl a att får göra ett personlighetstest - Myer-Briggs Type Indicator (MBTI).

23177-30

Själva testet består av 88 frågor och det var väldigt intressant att få se att resultatet faktiskt stämmer in på mig. :-) Så här beskrivs testet:

"Instrumentets teori grundas på den schweiziske psykoanalytikerns C G Jung teori och erfarenheter. Utgångspunkten är att vårt beteende styrs av hur vi uppfattar vår verklighet och hur vi uppfattar beslut utifrån denna verklighetsuppfattning.
   MBTI är uppbyggt av fyra skalor, vara och en med två motsatta svarsalternativ vilka betecknas som preferenser, det vill säga grundläggande förhållningssätt."

Vill du veta mer? MBTI Personality Test Understanding Your MBTI or Myers Briggs Personality Type

Jag blev "ENFP", där
E står för Extraversion - Uppmärksamhet främst riktad mot yttervärldens människor och ting.
N står för INtuition - Tar in information via det "sjätte sinnet" och ser det möjliga
F står för Känsla (Feeling) - Fattar beslut grundade på en personlig värdeskala
P står för Perception - Föredrar att leva på ett flexibelt och spontant sätt

Med oss hem från dagens kurs fick vi ett fyrsidigt litet "häfte" där vi kan läsa mer om hur man är som person då man är "ENFP". Väldigt intressant eftersom jag tycker det stämmer till mångt och mycket in på hur jag fungerar som person.


OK-stämpel i baken

På 1-års kontrollen idag fick Alfred en OK-stämpel i baken. ;-) Allt var bara fint och han hade ökat som sig bör. Han är 250 gram tyngre än Melker vid samma ålder men han är nästan 2,5 cm kortare...

Just ja, Alfred hade ingen feber i morse, så jag vete 17 vad det var för en liten febertopp igår kväll?

Storebror däremot är fortfarande sådär lite lagom småvarm. Han är väldigt hes, så jag hör knappt vad han säger. Dock är han mycket pigg, springer omkring och har sig så jag får påminna honom om att han faktiskt ÄR sjuk. Matlust har han inte direkt, men det har nog med halsen att göra, han har säkert ont i halsen även fast han inte säger det.

Sjukling och gräsäkna

Sambon har åkt till Tjeckien i jobbet och väntas hem till Sveriges gränser under torsdagen. Dessvärre kommer han inte hem hit utan skall vara på ett möte på huvudkontoret i Helsingborg på fredagen... *suckar* Så först på fredagskvällen, tidigast 19.00 får vi träffa honom igen.

Alfred fyller 1 år på söndag och det ska firas i dagarna två. På lördagen firar vi honom tillsammans med jämngamla kusinen (J är 18 h äldre än Affe) hemma hos kusinen och på söndagen ska han ha kalas här hemma för släkt och vänner.

Jag har bakat till söndagens kalas, dels kaloribomben "Dajmbitar", ett recept jag hittade på Aff:s Mat & Dryck-forum och så schackrutor idag. Kvar att baka, förutom tårtan, är långpannebullarna. De är så himla goda och dessutom populära. ;-)

Melker har klagat lite under eftermiddagen på huvudvärk och vid middagen kände jag att han var febervarm...  *jaha* Lite typiskt att han ska bli sjuk nu när M är bortrest. En pojke på hans dagisavdelning har vattkoppor och det är flera barn till på grannavdelningen (de samarbetar mycket) som oxå har det. Så kanske, kanske, hoppas, hoppas är det vattkoppor som är på G för Melker. Det vore så skönt om han fick det innan jag går tillbaka till arbete (fast först ska jag hitta ett nytt  jobb förstås)...

I  morgon har Alfred tid hos ortoptisten för att se om han skelar eller inte. Jag ser en tendens ibland hos honom, men det ska bli intressant att höra hur det är. Det var BVC-sköterskan som remitterade honom efter BOEL-testet i slutet av november. Sen på eftermiddagen är det dags för hans 1-års kontroll. Ska bli intressant att se hur mycket han väger nu och hur lång han är.

Skelar lite
På den här bilden kan man faktiskt ana att Affe skelar ibland...

Fortsättning följer...

OAO


54 minuter senare

Nu sover båda barnen och när jag gjorde i ordning Alfred för natten tyckte jag han kändes varm även han så jag tempade honom. Självklart (!) hade även feber... *suck* Eller rättare sagt, den var något förhöjd. Jag tror, och hoppas det har med den kommande kindtanden som spöka för honom de sista två veckorna. Jag har ingen lust att behöva boka av både ortoptisten och 1-års kollen. *håll tummarna*