Är du småbarnsförälder?

Jag är ju medlem i Buzzador och här om veckan fick jag ett mail av dem där berättar de söker efter nya medlemmar som är småbarnsföräldrar, gärna med barn i åldern 3-9 månader. Om barnet är yngre än 3 månader, får man kampanjpaketet då barnet har åldern inne så att säga.

Att vara en "buzzador" kostar ingenting, man får gratisprover hemskickat till sig som man ska testa och utvärdera.

Är du intresserad?
Klicka på följande länk:
http://www.buzzador.com/se/buzzador/register.php?refstr=cirrus

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
http://www.buzzador.com?refstr=cirrus


Sjukstuga denna vecka

I tisdags eftermiddag ringde dagis till sambon och berättade att Alfred hade kräkts... Innan dagen var över hade han kräkts ytterligare fem gånger. *suck* Däremellan var han dock pigg och glad. Det blir mycket tvätt vid såna här tillfällen... Tur man bor i hus med egen tvättmaskin. 

Eftersom jag hade en tjänsteresa inbokad på onsdagen stannade sambon hemma med lillpojken den dagen. Han var sig själv den dagen och fick behålla det han åt under dagen. *skönt* Innan han somnade fick han (som vanligt) en flaska välling... MEN det skulle vi inte gett honom för vid 22-tiden var det dags för operation rengöring igen. *sucka* Skulle tro att det är vällingen som är boven till den "vomeringen"... Så nu har jag gett vällingförbud ett par dagar så magen hinner bli ordentligt bra!

Idag fredag är jag hemma med honom och vi har en lugn förmiddag framför datorn och barn-TVn. Snart ska jag sätta fart och ta itu med den aldrig sinande stryktvätthögen. Ikväll ska vi till min bror och fira hans födelsedag. Det ser Melker fram mot eftersom han ser upp till kusin Filip.

I morgon lördag kommer M's syster med familj till oss. På dagen ska tjejerna L och L tävla i disco i Sporthallen. Stora L (14 år) är en riktigt duktig talang som ska tävla i VM i Prag i sommar. Hoppas vi får tid över att åka och titta på dem.

Spaminlägg

Hm... nu är jag lite sur faktiskt. Två gånger denna vecka har jag sett att jag fått något som jag kallar spaminlägg eller kommentarer i bloggen. Förra gången stod det på italienska och de jag såg nyss stod på engelska. *sur* Bägge gångerna var det fem exakt likadana kommentarer i främst gamla inlägg.

Hoppas det inte fortsätter! Tur att man kan ta bort oönskade kommentarer!

Kallelsen har kommit

Precis som jag misstänkte, att Melker snart borde få en kallelse till tandläkaren, kom den idag som ett brev på posten(!), dock är det inte en tandläkare han ska träffa utan en tandhygienist.

Melker och jag pratade lite grann ikväll om det kommande besöket. Jag frågade om han visste vad som kommer att hända vid besöket. Han svarade glatt "jag ska borra!!" Hmm... nej, svarade jag, det är det vi får hoppas att du INTE ska göra. Han verkar nu iaf inte ha några rädslor för besöket, så det bådar ju gott. :-)

Tiden är den 19 februari kl 09.00, så jag vete 17 hur jag ska göra med lillebror. Vi tar nog sovmorgon och så åker vi till dagis och lämnar Alfred för att sedan direkt åka till tandhygienisten. *funderar* Jo, så får det bli! Förhoppningsvis borde Melker kunna (läs: gå med på att ) sitta kvar i bilen medan jag och Alfred går in till dagis, för annars vill nog inte lillebror vara kvar...

Melker fick vara hemma idag med mormor. I morse då han vaknade var han inte alls piggelin. Han sa direkt att han var sjuk och man riktigt såg på honom att han inte var som han brukar vara. Han var rätt blek om nosen och sa att han hade ont i magen... Tur att han kunde vara med mormor! Under dagen piggnade han på sig och han har ätit bra idag. Och nu ikväll var han sig själv igen. *skönt*

I morgon lördag, ska vi hem till en jobbarkompis (vi jobbar ihop även idag). Vi är ett gäng som tidigare jobbat ihop som brukar träffas och i morgon kommer vi bli ca 20 personer totalt, inkl barnen (i åldrarna 1,5 år upp till 20 år). Det ska bli jättekul att träffas "allihop" igen.

Jag är en buzzare (buzzador)

I somras anmälde jag mig till att vara en Buzzador och i höstas fick jag erbjudande att testa (då) nya Kexchoklad Apelsin. Att vara buzzador går kort ut på att man ska testa olika produkter, bjuda sina vänner och sedan ge feedback till Buzzador om vad man tyckte om produkten.

Förra veckan fick jag nästa laddning - denna gång Kellogs Special K Active frukostflingor och snart kommer Minute Maid Fruit Plus juice att dimpa ner i brevlådan.

Jag tycker det är jätteroligt att få vara med och testa lite nya produkter. Anmäld dig du med genom att klicka på följande länk: 
Buzzador "Min tand é lös..."

Igår när sambon hämtade barnen från dagis frågade dagisfröken M lite kryptiskt om vad sambon tyckte om tänderna. Sambon måste då sett ut som ett frågetecken och M förtydligade sig lite genom att säga "ja, att Melker har lösa tänder alltså!" Det hade hon upptäckt förra veckan vid maten då hon tyckte att hans framtänder hade "rört" sig lite konstigt!!?? Snacka om att ha stenkoll på barnen. :-) Tänk, vi har inte upptäckt det och då borstar vi ändå tänderna på honom två gånger om dagen..

Melker själv har inte berättat något, men jag vet att han för kanske 2-3 månader sedan nämnt att han har en lös tand, men att jag då inte lagt så mycket energi på det eftersom han bara är dryga 4,5 år gammal. Det är lite tidigt tycker jag att ha lösa tänder.

Det är framförallt den ena framtanden som är lite lös, det går att rucka lite på den. Sen säger han att den andra framtanden också är lös, men den ser man knappt inte att den är lös. Det är nog mest han som känner det skulle jag tro.

Vi väntar på att få en kallelse till tandläkaren här snart. Hans kompis har nyligen varit där och han fyller två månader före Melker, så snart är det nog dags för honom också. Då får vi ta upp det här med att han redan har lösa tänder. När han var dryga två år ramlade han och slog i ena framtanden. Det blev en liten liten flisa som försvann då. Jag kontaktade både tandvården och försäkringsbolaget då för att få det nedskrivet. Nu är det dock den andra tanden som är lite lös och inte den han slog i så det stämmer inte heller riktigt...

Fortsättning följer...

Lite olika tester

Det finns väldigt många olika tester att göra på internet. Två stycken som jag gjort de senaste dagarna är följande:

Stresstestet: "Klicka på knappen Starta testet. Gissa när det har gått 30 sekunder. Då klickar du på Stoppa testet."

Mitt första resultat visade 35,3 sek. Det andra testet blev 34 sek, men då missade jag att hålla handen beredd på musen. Vid det tredje försöket fick jag 30,5 sek. Med dessa resultat fick jag kommentaren "Grattis! Du är ovanligt lugn och avspänd person!"

Jag brukar roa mig med att räkna sekunder på kvällarna (ja, jag vet konstigt intresse) då jag söver Alfred. Han har en brandvarnare i sitt rum och den har en liten kontrollampa som blinkar en gång i minuten. Då räknar jag sekunder för att se hur nära "sanningen" jag kommer... *ler*

Det andra testet är mer en fråga än ett test som man kan ställa till Teleadress så man vet hur området är där man bor. Följande fick jag som svar då jag skrev in min adress:

Utmärkande drag för mitt bostadsområde:
  • Medelålders  - "Jag är 33 år, så är jag medelålders nu alltså?"
  • Yrkesutbildade - "Jepp, det stämmer!"
  • Gifta par med hemmaboende barn  - "Vi är inte gifta, men barnen bor hemma"
  • Höga inkomster - "Det kan nog stämma"
  • Villaförort på pendlingsavstånd från storstad/mellanstorstad - "Vi bor ca 5,5 km från centrum"
  • Barnfokuserade - "Ja, men så är det ju! Barnen får mycket uppmärksamhet"
  • Traditionalistiska individualister - "Där vet jag inte riktigt vad som menas egentligen..."
 

Ett nytt ord

Väldigt vad svårt jag har att komma in på denna sida för att kunna blogga. Har försökt i flera dagar nu, men nu från jobbet funkade det. :-)

-----

Ett nytt ord
Jepp, det är vad som kommit över Alfred läppar. Han pratar väldigt lite, tycker jag för att vara 22 månader gammal. Storebror pratade betyligt mer vid samma ålder. Jag vet att man inte kan och ska jämföra barn, men det är ju rätt svårt när båda barnen bor under samma tak...

I alla fall, i söndagsmorse satt jag och Alfred i fåtöljen och myste lite samtidigt som vi tittade på TV. Melker sov fortfarande. När Melker väl vaknat kom han ner till oss övriga och kom fram till mig för att ge mig en kram och gosa lite. Då säger Alfred helt plötsligt: "Atta" (läs: akta) för jag antar att Melker stod lite i vägen för TVn. Han sa det flera gånger och det var så sött på något vis. Han har ju tidigare bara förärat oss att höra honom säga mamma, pappa, oj, blä, wow och aj  typ... Jag hoppas det släpper för honom snart, han fyller ju ändå två år snart...


En snodd enkät

Jag hittade denna " enkät hos "Grodan" och tyckte den var lite rolig:

UTSEENDE
[ ] Jag är kortare än 160cm.
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[ ] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag har en tatuering.
[ ] Jag är osäker över mitt utseende.
[X] Jag har haft/har tandställning.
[ ] Jag har glasögon/linser.
[ ] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[ ] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[X] Jag har mer än två piercingar. *Jag har fyra hål i öronen*
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[X] Jag har fräknar.


FAMILJ

[ ] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[ ] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån
[ ] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[ ] Jag vill ha barn nån dag.
[X] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.


SKOLA/JOBB

[ ] Jag studerar.
[X] Jag jobbar.
[X] Jag har somnat i skolan/jobbet
[X] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[ ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[X] Jag har fått sparken.


SKAMLIGHETER

[ ] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.
[ ] Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har kissat på mej av skratt.
[ ] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[X] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[ ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.


HÄLSA

[X] Jag föddes med en sjukdom. *Egentligen ingen sjukdom, men väl Dysmeli*
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben.
[ ] Mina tonciller har tagits bort.
[ ] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort. *Jag har precis fått min andra!!*
[X] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[X] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.


RESANDE

[x] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[X] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit på Golfen Center
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit i Asien.
[ ] Jag har varit i Sydamerika.


ERFARENHETER

[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[ ] Jag har sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[ ] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[X] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[ ] Jag har gått "skinny dipping".
[X] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[X] Jag har krockat i en bil. *blev påbackad i typ 5 km/h*
[X] Jag har medverkat i ett skådespel.
[X] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet. *jepp min sambo o jag träffade så*
[X] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[X] Jag har sett norrskenet.
[ ] Jag har suttit på ett tak på natten.
[X] Jag har aprillat någon.
[X] Jag har åkt taxi.
[ ] Jag har ätit sushi.
[ ] Jag har åkt snowboard.


FÖRHÅLLANDEN

[ ] Jag är singel
[X] Jag är i ett förhållande.
[X] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[ ] Jag har varit på en blind date.
[ ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[ ] Jag saknar någon just nu.
[ ] Jag är rädd för att bli övergiven.
[ ] Jag har skiljt mig.
[X] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[ ] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[ ] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[X] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande. *Kort i fotoalbum*


SEXUALITET

[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[X] Jag har blivit kysst i regnet.
[X] Jag har kramat en till mig helt okänd person.
[X] Jag har kysst en till mig helt okänd person.


ÄRLIGHET

[X] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[X] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[ ] Jag har smygit ut utan lov.
[X] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[X] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[ ] Jag har fuskat i ett spel.
[X] Jag har struntat i ett prov.


DÅLIGA TIDER

[X] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[ ] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande


DÖDEN

[ ] Jag är rädd för att dö.
[ ] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[X] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Jag har försökt begå självmord.


MATERIALISM

[ ] Jag äger mer än 5 rap CDn.
[X] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[X] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[ ] Jag äger något från Diesel.


RANDOM

[X] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det. *Singstar är roligast när man är flera*
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[X] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[X] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[X] Jag svär ofta.
[ ] Jag sjunger i duschen.
[X] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[X] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[X] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[X] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till jobbet.
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[X] Jag är kär i kärleken.
[X] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[X] Jag är bra på matematik.
[X] Jag tror på spöken.
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[ ] Jag är väldigt kittlig.
[X] Jag älskar mörk choklad.
[X] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[X] Jag är bra på att minnas ansikten.
[X] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv.