Julpyssel i oktober!

Idag är det den sista oktober och Melker krävde att få börja göra några julkort!! Igår när vi var till Rusta hittade han detta "kit" att göra sina egna julkort. Jag försökte få honom att inse att vi kunde vänta några veckor eftersom det är länge kvar innan det är dags att skicka vykort, men det var ju döfött att ens försöka övertala honom.

Sagt och gjort, efter middagen var det dags att kavla upp ärmarna och klippa och klistra lite. Det blev tre kort gjorda ikväll och här är resultatet:

Julkort

Ur barnamun

Idag efter middagen satt jag och bläddrade lite i morgontidningen. Melker satt bredvid och tittade även han. Jag vet att han kan alla bokstäverna i alfabetet och han har på sistone börjat gilla att titta på Fem myror är fler än fyra elefanter så jag tog en rövare och frågade om han kunde läsa ett ord (Eskilstuna) i tidningen som var skrivet med versaler. Vi började med att säga vilka bokstäverna var i ordet och sen började vi ljuda. Efter att vi kommit till "I" så ville Alfred mig något och under tiden började Melker om. "Eh eh eh, ss ss ss, kk kk kk" osv... Till slut hade han kommit så pass långt i ordet att han säkert hade listat ut att det var Eskilstuna det stod men vad gör väl det... Det här bevisar ju iaf att han är på gång att förstå hur man ljudar och sätter ihop till ord. :-)

Senare ville han ha en smörgås och jag frågade återigen honom om han kunde läsa på förpackningen (LÄTTA) och vi började med att säga vilka bokstäverna var. L-Ä-T-T-A svarade Melker och på frågan vad det stod svarade han jättesnabbt: "SMÖR"!


Så sant så sant... :-)

Me&I ikväll

image119Ikväll hade jag en visning av Me&I's kläder här hemma. Vi var 9 stycken som mer eller mindre shoppade loss. Jag köpte en tröja/tunika till mig (stjärna mamma). Jag suktade efter den förra gången jag var på en visning, men då snålade jag ur. *ler* Till Alfred köpte jag "Många monster, khaki" och Melker fick välja tröja  och han valde tröjan T-rex (med dinosaurier på), men tyvärr var den slut i hans storlek så då valde han "Krokodiler" istället. :-)

Ny telefon ska provas

Samsung SGH-i600Jobbtelefonen som hela myndigheten har (SonyEricsson m600i) funkar inte helt tillfredsställande med SpringMobil och synkning av mail och kalender till telefonen. Därför har jag blivit utsedd att testa en annan telefon i tre veckor. Jag fick den nya telefonen idag och jag måste säga att jag känner mig rätt vilse. Den nya telefonen är en Samsung SGH-i600. Det är inte en vanlig telefon utan den har Windows Mobile som operativsystem i sig och det är ett helt nytt område för mig... *vojne*

Jag har tyvärr ännu inte fått GPRS-inställningarna så jag kan inte synka mailen än osv men jag har kikat runt i telefonen nu en stund och börjar bekanta mig med den.

Det enda, hittills, som jag hakat upp mig på är att knapparna för att t ex sms'a sitter lite knepigt till. Man behöver använda naglarna för att hitta rätt bland knapparna. Det är lätt att man slinter och får med fel bokstav eller dylikt...

VAB idag

Idag är det min tur att vara hemma och VABba med Affe. Igår när han vaknade hade han "helt plötsligt" feber. Han var rätt tagen igår och sov middag i över 3½ h... Innan läggdags igår tempade jag honom och trots att jag inte fick tempa klart (han gillar det INTE) visade termometern på 38,8 grader.

Idag är han mycket piggare och febern verkar vara borta, men vi får se om den stiger under dagen. Det är allmänt känt att tempen är låg på morgonen. Nu tittar han på Barnkanalen på övervåningen och kvittrar till ibland och skrattar högt för sig. Det är tydligen något som är bra. :-)

Jag ska strax göra i ordning mig, sen ska han och jag åka till jobbet för att hämta lite papper på jobbet.

Ikväll är det Idol igen, denna gång ska de sjunga låtar från "Hitlistan":

Daniel - Don't Feel Like Dancing (Scissor Sisters)
Gathania - Umbrella (Rihanna)
Evelina - Apologize (One Republic feat. Timbaland)
Amanda - Don't Hate On Me (Vincent)
Mattias - Summer Love (Justin Timberlake)
Sam - Tired Of Being Sorry (Enrique Iglesias)
Christoffer - Say It Right (Nelly Furtado)
Andreas - A Little Bit Of Love (Andreas Johnson)
Marie - Big Girls Dont' Cry (Fergie)

Daniel forsätter att välja inte helt lätta låtar. Det ska bli kul att höra hans version.


Långnäsa till oss..

Inte hjälpte det att vi hade en bekant ståendes i kö 90 minuter FÖRE biljettsläpp i Västerås... Biljetterna tog slut på 8 minuter...

M var inloggad sedan 8.45 och blev placerad i kö... ca 09.09 kom han till slut in och då var biljetterna slut... *blä för dem*

Biljettsläpp igen

Melodifestivalen 2008

I morgon är det dags igen att hänga på låset. Då släpps nämligen biljetterna till Melodifestivalen 2008. En kompis till mig ska köpa biljetter till delfinalen i Västerås och vi kommer att försöka köpa biljetter till finalen lördagen den 15 mars. Håll tummarna för att vi får tag i biljetter!

Rapport från jungfrufärden

Strax efter åtta på fredagskvällen körde "familjen på berget" upp vår husvagn till Gillersklack, vi åkte strax efteråt. Anledningen till att vi inte drog vår husvagn själva är att vagnen tillsammans med vår bil (en Saab 9-5) är för tungt för att få dras "med" ett B-kort... Familjen på bergets bil däremot får dra vagnen. M har skrivit in sig på trafikskola och planen är att när våren kommer och det är dags att ta hem vagnen har han ett E-kort.

Väl uppe på campingen var det bara att lyfta in Alfred i sängarna. Melker gick in själv. Det var inte speciellt varmt i vagnen (läs 9 grader varmt) och det tog ett bra tag innan vi fick upp värmen lite. Det visade sig, senare i helgen, att något är vajsing med cirkulationspumpen. Värme hade vi iaf (med hjälp av någon annan form av värme, fråga inte vad det heter för sååå bevandrad är jag inte i det tekniska i husvagnen) så frös gjorde vi inte.

På lördagen efter frukost var det dags för M och M att ställa upp vagnen på den träställning som vagnen ska stå på i vinter, sätta upp vinterförtältet mm
image113

Än så länge är platserna på båda sidorna av vår vagn tomma, men det kommer nog vagnar där snart. Till nästa gång vi åker upp kommer vi att "pynta" lite i förtältet, ställa dit ett skoställ, lägga dit några gamla trasmattor osv.

Både på lördagen och söndagen besökte vi simbassängen. Den överraskade får jag nog lov att säga. Det var jättefräscht! Bassängen var en 25 meters med fyra banor. De hade dessutom en vattenrutschkana för barn och vuxna under 80 kg att åka (eller hur var det nu "M på berget"?) Barnbassängen var också stor och rymlig, självklart med varmare vatten OCH en bubbelpools-funktion. Barnen ääälskade att bada där!

  

På söndagen samlade vi stenar att lägga runt förtältet så det ligger still. Dessutom passade M på att skruva i lite skruvar i det "trall-golv" som vi har lagt inne i förtältet, för att på så vis hålla förtältet på plats ytterligare. Det blir nog bra, bara snön kommer. :-)

Nästa gång vi åker upp blir 26-28 oktober!


Riktig tungvrickar-sång

Detta är vad en mamma säger på 24h, komprimerat till 2 min och 55 sekunder! Helt otroligt att människan kan komma ihåg allt. :-) Riktigt underhållande!


Svårt att hänga med vad hon sjunger? Text kommer här (kopierat från YouTube-sidan):

"The Mom Song"

Get up now
Get up now
Get up out of bed
Wash your face
Brush your teeth
Comb your sleepyhead
Here's your clothes and your shoes
Hear the words I said
Get up now! Get up and make your bed
Are you hot? Are you cold?
Are you wearing that?
Where's your books and your lunch and your homework at?
Grab your coat and gloves and your scarf and hat
Don't forget! You gotta feed the cat
Eat your breakfast, the experts tell us it's the most important meal of all
Take your vitamins so you will grow up one day to be big and tall
Please remember the orthodontist will be seeing you at 3 today
Don't forget your piano lesson is this afternoon so you must play
Don't shovel
Chew slowly
But hurry
The bus is here
Be careful
Come back here
Did you wash behind your ears?
Play outside, don't play rough, will you just play fair?
Be polite, make a friend, don't forget to share
Work it out, wait your turn, never take a dare
Get along! Don't make me come down there
Clean your room, fold your clothes, put your stuff away
Make your bed, do it now, do we have all day?
Were you born in a barn? Would you like some hay?
Can you even hear a word I say?
Answer the phone! Get off the phone!
Don't sit so close, turn it down, no texting at the table
No more computer time tonight!
Your iPod's my iPod if you don't listen up
Where are you going and with whom and what time do you think you're coming home?
Saying thank you, please, excuse me makes you welcome everywhere you roam
You'll appreciate my wisdom someday when you're older and you're grown
Can't wait till you have a couple little children of your own
You'll thank me for the counsel I gave you so willingly
But right now I thank you not to roll your eyes at me
Close your mouth when you chew, would appreciate
Take a bite maybe two of the stuff you hate
Use your fork, do not burp or I'll set you straight
Eat the food I put upon your plate
Get an A, get the door, don't get smart with me
Get a grip, get in here, I'll count to three
Get a job, get a life, get a PHD
Get a dose of,
"I don't care who started it!
You're grounded until you're 36"
Get your story straight and tell the truth for once, for heaven's sake
And if all your friends jumped off a cliff would you jump, too?
If I've said it once, I've said at least a thousand times before
That you're too old to act this way
It must be your father's DNA
Look at me when I am talking
Stand up straighter when you walk
A place for everything and everything must be in place
Stop crying or I'll give you something real to cry about
Oh!
Brush your teeth, wash your face, put your PJs on
Get in bed, get up here, say a prayer with mom
Don't forget, I love you
And tomorrow we will do this all again because a mom's work never ends
You don't need the reason why
Because, because, because, because
I said so, I said so, I said so, I said so
I'm the mom, the mom, the mom, the mom, the mom!!
Ta da!!!

Jungfrufärd

Snart bär det iväg på jungfruturen med vår husvagn.


Det är dags att ställa upp vagnen för säsongen. Den kommer att stå uppe i "Klacken" i år. Där finns både slalombackar, längdskidåkning och ett badhus!

Hela veckan har M förberett det sista, byggt träställning som vagnen ska stå på i vinter, spacklat och målat på bakspoilern mm. Nu är han och "M på berget" iväg och spelar ishockey(!!!) och jag fyller vagnen med nödvändigheter. Barnen är förväntansfulla och tittar för tillfället på Bolibompa... Särskilt Melker längtar tills vi åker.

Penna och papper är nedpackade. Det lär finnas saker som vi upptäcker att vi behöver ha i vagnen, då är det bäst att skriva upp det så vi kommer ihåg det tills nästa gång. :-)


Så snart de är hemma och har duschat kopplar vi på och åker.


Hängde på låset

Glooooben here we come!!

Vi kommer att gå på Idol-finalen jag och mina vänner C & P. Klockan 9.00 släpptes biljetterna och självklart hängde jag på låset!

Vi kommer att sitta på Parkett Öst på rad 25 rakt framför scenen, så det blir nog jättebra. :-)

En liten lista

Sminkar du dig varje morgon? 
~ Ja på vardagarna sminkar jag mig, däremot inte alltid på helgerna.

Tvättar du håret varje morgon? 
~ Nej, varannan dag

Rena underkläder varje morgon?
~ Absolut!

Äter du frukost varje morgon?
~ Ja, jag äter en skål med yoghurt och lite flingor hemma och hård macka på jobbet vid förmiddagsfikat.

Lägger du fram kläder kvällen innan?
~ Inte till mig, men oftast till Melker och Alfred

Vad är det första du gör på morgonen? 
~ Går på toaletten.

Hur lång tid behöver du på dig att bli klar på morgonen? 
~ Klockan 05.40 ringer klockan och klockan 06.45-06.50 är vi redo för avfärd till dagis och skolan och då har jag hunnit gjort i ordning mig, ätit frukost, blättrat i tidningen som hastigast samt sett till att grabbarna blivit klara. Jag skulle tro att jag själv tar 20-25 minuter på mig totalt.

Surfar du innan du går till jobbet-skolan? 
~ Nej, det hinner jag inte.

Är du morgonpigg eller skit-trött? 
~ Oftast morgonpigg, men det beror ju på hur natten vatten...

Vad har du för sorts väckarklocka? 
~ En vanlig klockradio

Lyssna på musik på morgonen? 
~ Inte annat än det klockradion spelar då jag vaknar

Sover du i pyjamas/nattlinne?  
~ Nej, det blir för varmt

Läser tidning på morgonen?
~ Bläddrar som hastigast bara.


Nephew

Barnen tittade på Nickelodeon och mellan två program visades en musikvideo som jag fastnade för av danska gruppen Nephew - Mexico ligger i Spanien. Jag måste nog köpa deras album

Lyssna själv:


Hjärtat smälter

I förmiddags då jag hjälpte Alfred att klä på sig kramade han plötsligt om mitt ben och sa:

"Mamma, jag OM dig!"Såna spontana kärleksförklaringar är helt underbara att få höra tycker jag.

*myyyyys*

Isprinsessan och Predikanten


I november kommer SVT sända en filmatisering av
Camilla Läckberg två första böcker.

Isprinsessan kommer att visas den 2 november och 9 november kl 21.00 i SVT1 och Predikanten den16 november och 23 november kl 21.00 i SVT1. Har ni inte läst någon av Läckbergs böcker än så missa inte dessa TV-filmer. Jag tror de kommer bli jättebra. Erica Falck spelas av Elisabet Carlsson (Grabben i graven bredvid) och Patrik Hedström spelas av  Niklas Hjulström (bl a Sprängaren och Paradiset).

Se en trailer till Isprinsessan: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=929674&from=tipsa


Det bliiiir GLOBEN

Kishti sa nyss att det blir Globen för Idol-finalen!

På måndag kl 09.00 släpps biljetterna!

Gissa vem som kommer att köpa biljetter?? :-)

Fredagskväll

Jaha, så har då ännu en vecka redan gått. Det är märkligt vad fort det ska gå nu då. Snart har vi vintern här. I vanliga fall är jag inte så förtjust i vintern, men detta år ser jag faktiskt fram mot den. Det kan ju möjligen bero på att vi ska campa med husvagnen i vinter. Vi får se när vi kommer iväg med vagnen. Ikväll har M stått och fixat med någon list på vagnen, men förövrigt tror jag vi är klara att köra iväg. Vi ska antingen köpa nya madrasser till grabbarns sängar eller så nöjer vi oss med att köpa bäddmadrasser bara. Just ja, gardinerna är kvar att sy. Mamma kommer i morgon till oss och då lovade hon att ta med sin symaskin. Sen när det är klart lovar jag att bilder kommer upp här.

Tradera
Idag gjorde jag ett fynd på Tradera. En sprillans ny Reima Kiddo (fd Buller-och-bång) budade jag in till Alfred. Har jag tur går säljaren med att vi träffas så jag slipper portot. H*n bor nämligen inte så långt härifrån.

Jag har även lagt ut Alfreds gamla Reima overall som han knappt använde förra säsongen. Det sjuka (roliga) är att den redan är såld!! Jag lade ut den med "Köp nu" och annonsen låg inte ute 45 min ens... Undrar om jag valde ett för lågt pris då. *ler* Jag kan inte låta bli att undra hur mycket auktionen skulle gått för om jag inte valde "köp nu"...

Helgplaner
I morgon bitti kommer jag gå och lyssna på min bok. På eftermiddagen kommer lite släkt och vänner på fika för att fira mig. Jag fyller visst år på tisdag... Förövrigt har vi inga större planer, jag är rädd för att helgen säger svisch och så är det måndag snart igen... :-)

Men än så länge är det fredagkväll och snart får vi reda på vem som åker ut i kvällens delfinal i Idol. Mina favoriter för ikväll är Marie, Daniel och Andreas. Bottennappen ikväll är Anastacia som tyvärr sjöng en hel del sura toner. Christian hade det besvärligt med sin röst och sjöng inte heller sitt bästa.


Gaaaaah!!!!

Gaaaah!!!!

Globen är inte bokad och jag som varje dag (nästan) kikar på Ticnet efter biljetter, kanske inte ens kommer att kunna köpa biljetter till Idol 2007 finalen.

http://www.expressen.se/noje/idol/1.866902/finaldrommen-i-kras

Någonstans har de tabbat sig - verkliiiiigen!!!!

Jagvilljagvilljagvilljagviljagvill ju gå på Idol-finalen ju! :-(