Helgen redan slut

Vad fort helgerna går när man har fullt upp hela dagarna. Lördagen startade jag med en morgonpromenad med Ipod'en laddad med ljudbok. Jag började lyssna på Svinalängorna och den är lite annorlunda kan man lugnt säga. Fast bra annorlunda! Man får följa 7-åriga Leena med finska föräldrar som flyttar till ett helt nybyggt område i Ystad. Jag skulle tro att boken utspelar sig på 60-talet. Uppläsare har finlandssvensk dialekt och det tycker jag gör boken mer levande på så vis.  Lenas familj har det knapert och föräldrarna är periodare... Jag hann lyssna på, motsvarande en CD-skiva under promenaden. När jag kom hem tog jag itu med den överfulla tvättkorgen och jag tror det blev fyra maskiner tvättade igår.

Senare på förmiddagen åkte vi runt till två Husvagns-affärer, dels
Caravan och dels Tumbo. Vi kikade mest på vad olika saker kostade. Barnen älskade att titta in i de nya husvagnarna som affärerna sålde. Nya husvagnar är sååå fina tycker jag. Det är fina priser oxå. ;-)

När vi väl va r i Tumbo beslutade vi oss för att åka till Västerås för att titta på kakel hos Bauhaus. Vi står ju i startgroparna för att renovera badrummet på bottenplan. Och eftersom vi ändå var i Västerås passade vi på med ett besök på IKEA. Vi skulle köpa kuddar och filtar till husvagnen. Vi bestämde oss för att ta IKEA först eftersom det var snart dags för lunch och då skulle vi kunna äta på IKEA innan Bauhaus.

Vi plockade på oss det vi skulle köpa på IKEA och så konstaterade vi att eftersom det var så otroooligt mycket folk vid restaurangen skulle vi åka in till Västerås för lunch istället. Det knäppaste av allt denna dag var att när vi väl var hemma igen kom vi på att vi inte hade besökt Bauhaus FAST det var DÄRFÖR som vi åkte till Västerås!! Snacka om att vi är tankspridda!!! *haha*

Idag, söndag, knöt jag återigen på mig mina gympadojjor och gick ut med Svinalängorna på en promenad. Efter promenaden strök och vek jag ihop gårdagens rena tvätt! *stolt* Under tiden som jag strök gick M ut för att börja tvätta husvagnen och när jag var klar var det min tur att städa ur den invändigt. Det tog sin lilla stund, men nu är det rent i alla fall. Efter lunch bestämde vi oss för att återigen åka till Västerås och Bauhaus efter ytterligare ett besök hos Tumbo. Vi beställde sidospeglar till bilen och köpte mattor till husvagnen.

På Bauhaus hittade vi det kakel vi ville ha och för att komma ihåg hur det såg ut och vad det hette tog jag kort på den interiör som hade det vi ville ha med mobilkameran. Vi hittade också ett gardintyg som vi fastnade för. De gardiner som hänger i husvagnen är riktigt läbbigt fult så här ska det sys nya gardiner. :-)

Så snart barnen sover (ska lägga dem nu) ska vi ut i vagnen och piffa lite. Lägga på nya mattorna och plocka in lite av det som vi köpt. Det ska bli kul faktiskt. :-) Ska försöka ta lite kort så ni får se lite före/efter bilder.


Ett riktigt kattäventyr

I morse när jag och barnen skulle iväg till dagis satt en katt nedanför trappen utanför vårt hus. Det var en huskatt som jag aldrig tidigare har sett i vårt område och han såg smått skräckslagen ut, reagerade kraftigt på ljud som t ex när jag stängde dörren och grinden... Han såg lite tufsig ut i pälsen och svansen hans var liksom uppburrad och så jamade han. Jag tyckte han var lite märklig och tankarna gick direkt till att han antagligen var sjuk på något vis. Han följde sakta efter oss till bilen och gick självklart bakom bilen då vi väl skulle åka iväg... Eftersom jag inte kunde se vart han tog vägen så kunde jag inte heller åka iväg. Jag ville ju verkligen inte köra över honom. Men så såg jag honom sitta vid brevlådan och då passade jag på att köra iväg. :-)

Under dagen berättade jag om den märkliga katten för M och trots att han åkt iväg precis före oss hade han inte sett någon katt. Nu ikväll, då jag kom hem efter att ha varit och premiärhandlat på
ICA Maxi som öppnade för lite drygt en vecka sedan här i stan, satt M och tittade på TV i vardagsrummet när han helt plötsligt hörde konstiga dunkar mot vår altandörr. Han reste sig och tände lampan ute på altan och fick då se samma stackars katt som i morse, nu med hemska epilepsikramper. Jag kom springande och vi kunde konstatera att han hade halsband på sig.

När anfallet gick över kom vi överens om att vi skulle försöka få tag i katten och kolla om det stod något telefonnummer till kattägarna. Var katten på väg att dö ville jag inte att den skulle göra det på vår altan. M hämtade grova handskar och vi kom överens om att han skulle hålla fast katten mot golvet och jag skulle ta av halsbandet. Sagt och gjort, vi öppnade försiktigt altandörren och katten lät sig enkelt övermannas. Han verkade matt och lite groggy efter anfallet. När jag väl fått av halsbandet kunde vi dessvärre konstatera att det inte stod något telefonnummer på halsbandet. *suck* MEN vi hade tur, katten hade en ID-märkning i örat.

Jag ringde först till Strömsholms djursjukhus för att höra om de kunde hjälpa mig ta reda på ägaren. De svarade att de kunde det, men att de just nu hade väldigt mycket att göra att de rekommenderade mig att ringa till Polisen istället för de kunde oxå göra en sökning i ägarregistret. Sagt och gjort. Hos Polisen svarade en mycket hjälpsam tjej och jag förklarade mitt ärende och hon var villig att hjälpa oss. Efter lite eftersökningar fick hon en träff på en ägare MEN den ägaren bodde inne i stan och dit är det minst 6-7 km och det kändes inte riktigt rätt. Polisen tog mitt nummer och lovade att försöka få tag i den kvinna som stod som ägare till katten.

Efter 5-10 minuter ringde polisen upp och berättade att kvinnan tidigare har ägt en huskatt som denna men att den katten numera bodde i Kvicksund efter att hon skänkt den till en familj där...! Tyvärr hade hon inget telefonnummer till den nya ägaren, men hon lovade kolla upp det och återkomma till Polisen. Efter ytterligare en stund ringer slutligen Polisen igen och då berättar hon att hon fått tag i ägarna och det visar sig att de bor i Hällby (där vi bor) och hon hjälpte till att koppla ihop oss och jag fick till slut prata med ägarna. Det visade sig att de bodde inte alls speciellt långt ifrån oss och att katten varit borta sedan igår.

De lovade komma på en gång och katten lät sig villigt infångas. De berättade att de hade letat efter honom överallt i området, både igår och idag. Han brukar inte vara borta, utan kommer alltid tillbaka. De bekräftade också att han var sjuk och att de nyligen besökt veterinär som tagit en del prover. Tyvärr hade de inte gett dem något svar på om det är epilepsi som han har.

Denna sorgliga historia fick till slut ett gott slut då ägarna återfann sin katt. Tänk vad viktigt det är att ID-märka sin katt om det är en utekatt. Jag påpekade lite fint för ägarna att de borde sätta sitt telefonnummer på halsbandet utifall detta händer igen. :-) Som tack för att vi "hittade" katten så ville de ge oss hittelön, men vi avböjde vänligt men bestämt att de skulle ta pengarna till veterinärbesök istället. :-)

Testing testing

Har ju sett att man tydligen kan lägga in små filmer från You Tube på bloggen och jag vill ju inte vara sämre att jag också vill dela med mig av bra filmklipp...

Denna nya låt med Kent är bara sååå bra!!

Molvärk

Ända sedan lunch idag har jag haft mer eller mindre molvärk i "tjejmagen". Jag har ingen aning om vad det kan vara. Jag hade mens för 2 veckor sedan så visst kan det vara ägglossning, men jag har aldrig tidigare känt av den så det tror jag föga på. Jag tog en Alvedon 1g för en timme sedan, men det gav nada, zip zero, effekt. Jag inbillar mig att det är hormonspiralen som sitter knasigt och på så vis orsakar smärtan, men jag vete 17. :-(

Fortsätter det så här i morgon oxå lär jag söka för det!! Jag vill inte ha det på det här viset. Jag har svårt att koncentrera mig då jag känner så här... *blääää*

--------

Vi hämtade mat från Ming Palace idag och jag passade på att springa in på bibblan medan jag väntade på maten och lånade två ljudböcker:


Bakom ljuset av Åsa Nilsonne
Svinalängorna med Susanna Alakoski

Är det någon som har någon kommentar kring dessa böcker?

---------

 Nu ska jag krypa ihop i soffan och njuta lite av killarna i årets Idol. Just nu sjunger Andreas en vacker version av Lionel Richie's låt Hello.


Man ska ha husvagn...

Igår blev det klart - Nu är vi ägare till en husvagn. Det blev en Kabe Safir 590 GDL av 1989 års modell med våningssäng för grabbarna.

Det ska faktiskt bli riktigt roligt att få åka runt på campingar och leva husvagnsliv. :-) I vinter kommer vi ställa vagnen på Klacken (Gillersklack) norr om Kopparberg. M har varit mycket där när han var yngre och det tillsammans med bra pris för säsongsplats fällde avgörandet. Dessutom ska "familjen på berget" också ha sin vagn uppställd där.

I helgen skulle jag tro att det blir meck och pyssel med vagnen. Vi ska städa ur den och plocka in lite saker som vi faktiskt redan har köpt till vagnen. :-)

Ont i rumpan

Igår var jag tillsammans med sex jobbarkompisar på ett spinningpass på BalanZe här i Strängnäs där jag jobbar. Det var min premiär på en spinningcykel och vilken premiär sen. Jag har såååå ont i rumpan idag att det finns inte. :-) Förövrigt har jag ingen träningsvärk alls utan det är endast rumpan som är öm. Spinning var rätt roligt, men jobbigt! Jag är övertygad om att det är viktigt med en bra instruktör vid ett sånt pass. Instruktören igår var bra tycker jag. Å andra sidan har jag ju inget att jämföra med. :-)

I tio veckor framöver ska vi via jobbet träna på Balanze. Vi kommer att få prova på olika saker och vi kommer alltid ha en instruktör med. Det ska faktiskt bli roligt det här att få prova på saker som man kanske aldrig vågat sig på annars. Tyvärr kommer jag missa två tisdagar här framöver pga att vi har möten inbokade på annan ort. Men, men det är väl så det är. Nästa vecka är det BodyPump de ska träna.

Jag valde att duscha hemma eftersom jag eftersvettar en hel del... Väl hemma upptäckte jag att jag inte hade bytt om på fötterna och att mina skor stod kvar på BalanZe... Snacka om tankspridd! Det var bara att lyfta på luren och be dem ställa undan mina skor. *haha* I morse stannade jag till utanför och sprang in för att hämta dem. Det är smidigt att träningslokalen ligger på vägen till jobbet.

Medlem i Viktklubb.se

Nu har jag varit medlem i Aftonbladets viktklubb i två veckor och jag registrerar och registrerar min mat. Det braiga med det här är att jag fått ändan ur vagnen och laddat min Ipod med en bra ljudbok och på så vis kommit ut på långt fler promenader än jag annars skulle ha gjort. Det är faktiskt toppen tycker jag att lyssna på en bok samtidigt som jag promenerar för då tänker jag inte på vad jag gör. :-) Nu är jag precis i slutet av Läckbergs Olycksfågeln. Har ni inte läst någon bok av henne rekommenderar jag dem varmt!

Nåja, tillbaka till mitt medlemsskap i Viktklubb. Jag tycker det går riktigt bra och känner inte att jag försakar något speciellt heller. Det skulle möjligen vara smörgåsarna på morgonen då tillsammans med min yoghurt som jag äter, men jag äter en knäckemacka på förmiddagsfikat iaf.

Resultat vecka 1: -0,6 kg
Resultat vecka 2: -0,5 kg

Jag tillåter mig sväva ut lite mera på lördagarna varför jag medvetet har flyttat min vägdag till onsdag isf som Viktklubb har, på måndagar. Mitt mål är att gått ner 10 kg till julafton. Jag hoppas det går vägen, det innebär en viktminskning på ungefär 0,6 kg per vecka.

Födelsedagar

Igår fyllde vår vän C 30 år! Grattis grattis!! I morgon ska vi till C på "kalas". Det ska bli roligt för nu är det ett tag sedan vi såg sist.

Och idag fyllde farsgubben år! Grattis grattis!! Vi åkte till dem ikväll på en liten fika. Det är tyvärr inte ofta vi ses, men han är i alla fall mig mycket kär.


Denna kväll har tillbringats dels med strykjärnet framför Idol som jag hade spelat in och efter det genomgång av min nya leksak, en ny bärbar dator. Den gamla var så enoooooormt seg då jag ofta använder både Photoshop och Dreamweaver. Denna är betydligt piggare och det är ju alltid trevligt. Dock känner jag mig lite vilsen då datorn har Vista installerat. Men, men jag lär väl vänja mig vid det oxå antar jag. :-)

Nu är det dags att sova!! G'natt!

Nära "död" upplevelse

Idag när vi var till Vattenpalatset fick jag en nära "död" upplevelse. Alltså, inte att jag höll på dö själv eller så, utan att jag trodde jag stött på en död person. Fatta vad skraj jag blev!!! *ryser*


Bägge barnen satt ovanpå en stor "flytmatta" och vi simmade runt lite grann och när vi kom till "grottan" där det är bubblar jättemycket från golvet backade jag in i grottan och stod där några sekunder. Helt plötsligt känner jag att jag kliver på något "mänskligt". Jag fattade inte först vad det var, trodde för ett ögonblick att det var Micke som hade dykt ner under vattnet, men han stod vid andra sidan av madrassen och såg konstigt på mig. När jag såg att han stod brevid mig och jag fortfarande känner den mänskliga kroppen var jag för någon sekund övertygad om att jag stött på någon drunknad person. *ryser* Massa tankar hinner virvla runt i skallen på mig. Jag hann se för mitt inre hur jag kontaktar badvakterna osv... Sekunden senare kommer en kille i 12-13 års åldern med cyklop upp ur bubblorna och jag inser snabbt att det inte alls rörde sig om en död människa. *haha* Kanske läser jag för mycket kriminalromaner. :-)


Melodifestivalen 2008

I dagens Aftonbladet står att läsa att det nu är klart vilka städer som ska ha deltävlingarna för nästa års Melodifestivalen. Det roliga är att Västerås ska ha deltävling 2. Det låter ju jättejätteintressant. Jag och M har pratat om att köpa biljetter till nästa års final, men får vi inte tag i några biljetter kanske vi kan få tag i biljetter till delfinalen. *glad*

Här kommer deltävlingarna vara:

9 februari - Göteborg, Scandinavium.

16 februari - Västerås, ABB Arena.

23 februari - Linköping, Cloetta Center.

1 mars - Karlskrona, Telenor Arena Karlskrona.

8 mars - Kiruna, Arena Arctica, Kiruna (Andra chansen).

15 mars -Stockholm, Globen (Final).


Skördetid

Idag kom jag på att det kanske var dags att skörda våra morötter som jag sådde i våras. Först tänkte jag strunta i dem för jag tyckte det var lite drygt att gallra, men så gjorde jag ett ryck och gallrade lite på måfå. Man kan gott säga att jag på sina håll gjorde ett bra jobb = stora morötter, och på annat håll sämre gallring = små morötter. De luktar jättegott och smakar underbart gott.
 

Biobesök


I dag har vi varit på bio med grabbarna. Det var premiär för Alfred att gå på bio. Han är rätt "duktig" att titta på film så vi tog en chansning och den gick hem!! Alfred satt som ett ljus hela filmen igenom. Rätt imponerande tycker jag med tanke på att han bara är 2 år 5 mån gammal.

Filmen heter
Familjen Robinson och handlar om en föräldralös pojke som bor på barnhem och väntar på att få bli adopterad. Han är ett litet geni och bygger sig en "brain scanner" och blir på ett sätt bekant med en pojke från framtiden.

Jag tycker filmen var rätt okej att titta på men jag har sett bättre barnfilmer i den här genren. Barnen var i alla fall nöjda och det är väl det som räknas.


Läkarbesöket

Jag har ju glömt att berätta om mitt läkarbesök i tisdags på vårdcentralen. Den slutade med ett stort antiklimax!
 
Jag hade tid kl 09.30 och ombads i kallelsen att vara på plats 10 minuter innan för eventuella förberedelser. Jag hann sitta ner ett par minuter innan jag ropades upp av dr D. När klockan 09.25 var jag på väg ut till bilen igen!!!

Syftet med detta besök var att titta på vilka hudförändringar som jag vill ta bort och jag kommer att få en ny kallelse om SEX VECKOR för borttagning.

Snacka om att jag var besviken och irriterad. Jag har ju väntat sedan i februari/mars någon gång då Previa skrev remissen.

*suck suck*


Kräftskiva och läkarbesök

I lördags var vi på kräftskiva hos P&P, men för min del blev det inga kräftor då eftersom jag inte äter kräftor. Jag fick sällskap vid grillen ändå. Vi var7 par som samlats och hade 6-kamp och sjöng nubbevisor samt Singstar senare på kvällen. Det var mycket trevligt och klockan var närmare 2 på natten då vi gick hem. Vi satt ute på altanen hela kvällen och med hjälp av lite presenningar som de satte upp kring altanen och en gasolvärmare samt två infravärmare så blev det aldrig speciellt kallt.

image108I morgon förmiddag ska jag till vårdcentralen för att ta bort några hudförändringar. Jag ska bl a ta bort den plupp som syns här intill på min axel. Den kliar inte eller så, men den stör mig och är dessutom ful! Jag vet inte hur många som kommer att skäras bort, men jag hoppas att han tar bort två förändringar till som jag har. Vi får se...