Lite aktuella tankar

Igår eftermiddag pratade jag med Mie på MSN och hon berättade att hon åkt på mjölkstockning med tillhörande feber, det lustiga (fast jag ser inget lustigt i det egentligen) är att jag strax därefter började känna en ömmande smärta i vänster bröst även jag. Så snacka om att det är smittsamt. *haha* 

Jag har försökt med det mesta tycker jag för att lindra det; pumpa ur, låta Alfred äta från bröstet, massera duscha varmt etc. Men inget hjälper. Sån tur är har jag ingen feber (än så länge kanske jag ska skriva).

I eftermiddag ska jag och grabbarna ta bussen in till stan för att dels äta tårta på gamla jobbet och dels lämna tillbaka böcker till biblioteket. Idag är det många på jobbet som slutar (de lägger ner hela kontoret här i stan) så därför bjuder de på tårta. Jag slutade redan sista juni, men det känns ändå lite vemodigt på något vis att alla jobbarkompisar ska splittras nu. Redan nu har flertalet fått nya jobb, vilket är kul för dem. Jag själv kommer att börja söka efter nytt jobb efter årsskiftet har jag tänkt, men jag vet inte riktigt VAD jag ska söka för typ av jobb, det visar sig.

I förrgår blev jag förälskad - i min nya kamera: Konica Minolta Dynax 5D! Redan efter ett par tagna kort märker jag stor skillnad mot min gamla kamera - Konica Minolta Dimage Z3. Nu gäller det att lära sig hantera kameran med alla dess tekniker och finesser, dessutom ska jag försöka hitta mig en kameraväska så jag kan ta med mig kameran ut på galej. Väskdjungeln är snårig så valet är inte direkt lätt. ;-) Vilket i-landsproblem va?

Syslöjd

Förra veckan hade jag syslöjd här hemma... Det var mina älsklingsjeans (inköpta för 2 år sedan på min första Ullareds-resa med Linn) som behövde sys litegranna. Dels behövde de sys i grenen för där var det helt utnött och dels sydde jag upp dem för de var slitna även där. Det var Eva som tipsade mig att sy sicksack över det slitna och det gjorde jag. Snyggt blev det inte, men jag kan definitivt använda brallorna ett tag till innan jag måste slänga dom. Tack för tipset!!

Syslöjd

28 september --- Länge sen nu...

Nu var det verkligen länge sen jag skrev något i min blogg. Jag har tänkt att jag ska göra det länge, men tiden har inte riktigt räckt till av någon underlig anledning. ;-) I vilket fall så tycker en av mina läsare att jag ska bli mer aktiv här så hon har gett mig i uppdrag att svara på lite frågor...

 


Eva
aka lillaEgo har ställt lite frågor som hon vill att jag svarar på. ;-)

3 saker som jag gillar
** Fotografering, datorn och choklad

3 saker som jag tycker illa om och som skrämmer mig:
** Kackerlackor, naturkatastrofer och fyllon

3 viktiga saker i mitt rum:
** Datorn, TVn och min kamera

3 slumpvis valda fakta om mig:
** Räknar bilregistreringsnummer (jag ska se 254 och 847 nästa gång), älskar ostbågar, saknar höger hand

3 saker jag vill göra innan jag dör:
** Åka till Australien, rida islandshäst, gå ner i vikt *s*

3 saker som jag kan göra:
** Sticka, baka goda bullar, göra hemsidor

3 saker som jag inte kan göra:
** Busvissla, starta vår gräsklippare då den är kall, dansa som medlemmarna i Bounce

3 saker som jag säger mest:
** Hej, älskling och lilla gubben

3 kändisförälskelser:
** Shakin' Fredrik, Alan Wilder och... (kommer inte på någon mer)

3 stycken som jag tror kan svara på dessa frågor:
Mie, Linn & Camilla

Jag har blivit för gammal

Jag satt i fredags eller lördags och läste morgontidningen och såg till min stora glädje att de sökte hårmodeller för en "show" med någon känt frisörteam. Yes tänkte jag, att få klippning och färgning gratis vore ju kanon. Jag har ju en tid hos min frissa senare denna månaden, men det vore ju bättre att spara de pengarna till något annat (en ny digitalkamera kanske?)...

Man skulle ta sig till ett av stans hotell ikväll tisdag för "uttagning" och jag hade precis börjat fråga mamma (barnens mormor) om barnvakt till Melker (pappan är bortrest och Affe får följa med på uttagningen). Då jag tar fram annonsen för att läsa den för mormor ser jag till mitt stora förtret att de inte vill ha "hår över 30" med på showen... :-( Så det blir inget gratisfriserande för mig. Jag är för gammal!

Bara langa upp den egna plånboken istället... ;-)


Besök av UFO eller vad?

Har vi haft nattliga besök av UFOn eller? ;-)
UFO

Nej då, det är bara vår gräsmatta som inte ser alltför rolig ut efter att poolen ha tagit vinterlov...