Packa pappas packsäck...

Denna dag har gått i packningens tecken. Jag har packat, tvättat och strykit kläder mest hela dagen faktiskt. I morgon, eller rättare sagt om 5 timmar (kl 03.30) åker vi till Arlanda för två veckors semester på Kreta. Flyget går kl 07.05 och vi bör vara på parkeringen kring 5...

På återseende!! Vi ses om 2 veckor.

Just ja, igår kom mitt nya körkort och det blev faktiskt riktigt bra. :-) Nu återstår bara att bli van att skriva Didriksson istället för Melin vid underskrifterna. *haha*

/Åse

Vår bröllopsdag

Nu har jag varit gift i 12 dagar och det känns helt underbart. Papper från Skatteverket och Vägverket har kommit om att det är dags att beställa nytt körkort. Snacka om att jag har övat på den nya namnteckningen. Tyvärr går det knackigt, jag måste öva mera helt enkelt. *ler* Jag får lite prestationsångest när jag ska skriva på den blanketten som ska skickas till Vägverket. :-)

Lördagen den 7 juli 2007
Bröllopsdagen började med att min blivande man och barnen skjutsade ner mig till frisören (
Salong Hårdesign). Där väntade våra vänner T och A på mig. T var där i egenskap av dagens fotograf och skulle bakom kameralinsen följa min förvandling från alldaglig tjej till brud. A höll mig sällskap, målade mina naglar och köpte lunch åt oss alla. :-)

Malin, frisören, började med att lägga upp håret på spolar och sedan var det Jeanettes tur att med hjälp av lite make up förvandla mig. Och vilken förvandling sen - jag kände mig supersnygg i den make'n! Det var första gången som jag blivit proffsigt make'ad. Det gör jag gärna om någon gång!! Sedan började Malin förvandlingen med mitt hår. Det blev supersnyggt och jag är så nöjd jag bara kan bli!!Klockan 13.20 var jag helt klar och strax därefter anlände Micke med barnen och vi åkte hem till T och A för att fota. Hela dagen hängde regnet i luften men vi hade en evinnerlig tur att det inte regnade något alls under fotosessionen. Faktiskt kom det inget regn förrän senare på kvällen då vi åt middag, men då fick det gärna regna. :-) T fotade för allt han förmådde och som tur var hade jag min bärbara dator med under dagen så vi kunde tömma minneskorten till datorn och fortsätta fotograferandet. De hade lånat sin grannes fina lägenhet som fotostudio, liksom studioblixtar och prylar från fotoklubben. Resultatet blev ungefär 800 bilder och jag är supernöjd med allihopa!

Klockan 15.45 anlände vi till Stadshuset och vid entrén väntade vigselförrättaren. Från början var det meningen att endast våra vittnen skulle vara med under vigsel, men dagen innan hade jag ringt runt till våra gäster (25 st) och bjudit in dem alla att medhöra vår vigsel och vilken vigsel sen. Vigselförrättaren höll ett tal och pratade en hel del innan själva ceremonin startade, dels om hur vi träffades, att jag hade haft han som lärare mm. Min ring kom på mitt finger och vi kysstes för första gången som man och fru! Vi fick en present av Eskilstuna kommun - en jättefin vas med en röd ros i samt en bok om Stadshuset i Eskilstuna som kom ut med anledning av husets 100 år jubileum. Totalt tog själva ceremonin ungefär 20 minuter!  Min svåger *ler* filmade vigsen (det ska bli kul att få se den igen) och fotoblixtarna smattrade från alla kameror. Efter vigseln skålade vi i mousserat vin med jordgubbar innan vi gick (!) till restaurangen.

Middagen intogs på Papas Tapas och vi hade beställt fyra smårätter var samt efterrätt.

  • Burrito - Marinerad kycklingfilé med ost, purjolök, vetetortillas, salsasås och vitlökssås.
  • Nachos supremos - Liten tallrik med nachochips, tomat och jalapeño. Gratinerad med ost. Serveras med vitlökssås. (Vi beställde med köttfärs på dessutom).
  • Carne con tomate - Fin strimlad fläskfilé som är fräst rned färska grönsaker och serveras med tomatsalsa och vitt bröd
  • Pinchos papas - Två stycken små läckert kryddade oxfiléspett. Serveras med klyftpotatis och aioli.

    Som efterrätt åt vi
  • El maco special - en överraskning (se bild). Det var väldigt gott (glass, frukt, maräng gratinerat tror jag)Vi åt så mycket mat att magen stod i fyra hörn när väl efterrätten kom in. Som present av restaurangen (tack!) fick vi in en flaska (375 ml) champagne - Veuve Clicquot Ponsardin (mer känd som "Gula änkan"). Den luktade lite mysko, ungefär som mögelost, men smakade jättegott. Vilken överraskning!!

Strax efter 22-tiden beställde vi en taxi och åkte iväg till vår övernattning på Sundbyholms slott. Vi fick en egen liten stuga att husera över (det är två sviter per hus men den andra var ledig). Allt var jättefint på alla sätt och vis förutom att det inte var ett sånt rum vi hade beställt. Självklart påtalade vi det dagen efter och vi fick faktiskt lite rabatt då samt att de bjöd på VIP-korgen (mousserat vin samt chokladpraliner). :-)

På bröllopsnatten hade jag jättesvårt att somna. Mannen (i mitt liv) somnade som en stock direkt, medan jag låg och vred och vände på mig och lyssnade på hans djupa andetag. Vid 02.30 vaknade jag och gick på toa, sen var det helt hopplöst att somna om igen. Tankarna for omkring i skallen på mig och det blev ju knappast bättre av att jag fick ett SMS strax efter 3-snåret. Det var Pirre som meddelade oss att de hade efterfest hemma hos dem (de bor grannar med oss) med resterna av det mousserade som vi skålade i efter vigseln. :-) Det blev ett par SMS innan jag till slut somnade, men då var klockan närmare 04.00... :-)

Kort sagt, detta var en härlig dag och jag vill inte ha den ogjord!!

Ett litet smakprov


En liten artikel...

I gårdagens Tidningen Folket finns en artikel om oss:

070707 - då är det många som gifter sig

Sista natten som fröken

I morgon kväll vid denna tidpunkt är jag inte längre någon fröken utan F R U!!! I morgon heter jag Didriksson i efternamn! Sista natten i synd!

Det är mycket nytt jag jag lära mig: Jag ska lära mig att säga Åse Didriksson, lära mig skriva en ny namnteckning (och det gärna lite snyggt, hur lätt det är nu med två "d" i namnet, svara rätt i telefonen (på jobbet). Så småningom beställa en massa nya plastkort, körkort, pass, you name it. Jag får numera kalla M för min man, bara en sån sak. *ler*

kl 09.30 börjar min dag hos frissan,
kl 13.30 är jag färdig friserad och make'ad
kl 15.45-15.50 ska vi vara vid Stadshuset och ta emot gästerna
från kl 17.00 har vi bokat bord på
Papas Tapas.
Natten tillbringar vi på Sundbyholms slott.

Nu ska jag gå och lägga mig så jag får några timmar skönhetssömn...

På återseende!