Vargavinter de senaste dagarna

Brrr så kallt det har varit de senaste tre morgnarna. I går och i förrgår hade vi modiga 17 grader kallt och i morse -12 grader. Det är tur att kvicksilvret stiger något under dagen i alla fall så barnen kan vara ute och leka i snön utan att förfrysa sig.

Tidigare i veckan har vi på jobbet pratat om såna tekniska grejer i hemmet som männen oftast sköter, såsom värmepumpen och dylikt. Då berättade jag att jag inte vet hur man gör för att byta huvudsäkringen, eller rättare sagt - VART man gör det. Jag vet att M går ut till garaget för att byta den säkring som gått sönder, men exakt vart dessa sitter har jag hittills brytt mig om. :-) Men det är nog dags för att lära sig...

I morse då jag gick ner för att äta lite frukost märkte jag att en fas hade gått för när jag tände kökslampan lyste den bara knappt lite grann... Tur för mig då att M, som varit bortrest ett par dagar, återigen var hemma eftersom jag inte lärt mig byta säkring ännu. Perfekt läge, tänkte jag, att äntligen lära sig VAD han byter och VAR, men vad händer då? Jo, lagom då vi skulle gå ut vaknade Alfred så det slutade med att bara M bytte säkring (som vanligt). I helgen, om inte förr, måste M visa mig hur man gör!! Så här får det ju inte vara. :-)

Äntligen riktig vinter

Yippie utbrast Melker då han såg hur mycket snö som kommit under natten! Igår, när denna bild togs hade det inte kommit så mycket snö, men nu under natten har det uppskattningsvis kommit 1-2 decimeter.

Idag står skidåkning och bobåkning på schemat!

Melker bob
Igår var det premiär för Melker och hans nya bob som han fick i julklapp. Han har verkligen väntat och längtat på att det ska komma snö så han får använda sina vinterleksaker. Idag skall skidorna testas för första gången oxå. Man kan ju inte bli annat än glad då man ser barnens glädje i snön!

Medieträning

Idag hade vi en heldags kurs i Medieträning. Det var en mycket givande och lärorik dag, verkligen!! Eftersom jag har den tjänst jag har är det inte helt omöjligt att jag någon gång kommer att hamna i en sån situation att jag ska göra ett uttalande i press. *gulp* Förhoppningsvis kan min chef ta min plats vid ett sånt tillfälle, men det kan ju faktiskt vara så att han inte går att nå för tillfället... ;-)

Det var de båda "journalist rävarna" Roger Magnergård och Hasse Gustavsson som var våra lärare. De har tillsammans stor erfarenhet av medievärlden då de bl a har jobbat på Expressen, TV8, TV4, Aktuellt och Rapport för att nämna några av deras tidigare arbetsplatser.

Eftermiddagen innehöll praktiska övningar. Det gick ut på att vi fick ett påhittat scenario som vi skulle "förklara" samtidigt som vi blev filmade och intervjuade av en av lärarna. Jag kan lätt säga att vi blev grillade som värsta "Uppdrag Gransknings-offer". :-)

Förhoppningsvis kommer jag ihåg vad som sas under dagen så jag kommer ihåg det den dagen då det blir dags för mig att göra att uttalande.

Roligt var det i alla fall!!

Nu är glada julen slut slut slut...

Idag fick det vara nog! Julgranen åkte ut tillsammans med juldukar och julgardinen. Till och med adventljusstakarna tog jag bort... Sååå skönt! Utomhusbelysningen får dock vara kvar, det lyser upp lite i det för övrigt trista mörkret. Var är snön och vintern?


Efter lunchen passade vi på att ta en promenad till Konsum för att köpa lite frukt. Melker fick cykla och Alfred passade på att sova en liten stund i vagnen. Det gick jättebra för Melker att cykla till Konsum, men på hemvägen gick det sämre. Han tycker det är otäckt med nedförsbackarna som finns på hemvägen. Det spelar ingen roll att jag försökte förklara för honom att han kunde bara rulla ner och hela tiden småbromsa lite. Näpp, istället försökte han parera farten med fötterna i backen och liksom bromsa med skorna. Fast det gick så klart inte speciellt bra att bromsa så, så självklart stöp han på öronen... Fallet gick bra, inga skrapsår eller andra blessyrer. Han är sååå envis min lille kille. :-)


I morgon är det jobb igen, då ska jag åka till det bolag som jag och mina kollegor har tillsyn över.


Tack och god natt!