Lite före-bilder

Jag har ju inte visat hur köket ser ut idag och hur det är tänkt att se ut när det är klart. Vårt hus är byggt 1988 och köket är ett Marbodalkök från samma år. På håll ser köket egentligen helt ok ut, men tittar man noga ser man att det är lite vattenskadat på sina håll samt att lådorna har gjort sitt... De ska egentligen sitta på skenor för att underlätta utdragning, men de har gått sönder vilket gör att de hänger på varandra och drar man ut en låda följer oftast flera med ut. *irro*

Köket före2
Notera så hemskt stökigt det ser ut ovanför skåpen. Det ska bli sååå skönt att få rensa bland "skräpet" och äntligen få skåp att ställa in alla maskiner i!!

Köket före1
Köket har ett stort burspråksfönster som släpper in mycket ljus i köket. Diskmaskinen är inköpt för två år sedan och den kommer vi behålla, liksom mikrovågsugnen. Den får hålla ett tag till. ;-)

Köket före3
Valvöppningen kommer vi att ta bort och där skänken och vitrinskåpet står kommer vi att installera halvhöga köksskåp (ca 140 cm).

Och så här är det tänkt att det ska se ut då vi är klara. På ritningen är inte Side-by-side-skåpet inbyggt som det ska bli liksom att vi kommer att bygga en liten smal vägg (där hyllorna är idag till vänster om dörröppningen) som går från s-b-s snett ut mot dörrposten.
Ritning 2
Vi kommer att kakla hela väggen upp till tak kring fläkten samt hela väggen vid diskbänken. Övriga väggar kommer att målas vita med någon form av brytning, vilken har vi inte bestämt än.

De två undre toppskåpen ovanför diskbänken är vitrinskåp. Under dem kommer fyra spottar att sitta samt två två spottar i vitrinskåpen. Glasen till vitrinskåpena är frostade så man kan mest ana att det står saker där i.

De två 40-breda toppskåpen till vänster om fläktkåpan kommer sitta ca 20 cm från väggen för att underlätta att nå innehållet där i.

Ritning 1
Köket sett i en annan vinkel. Ovanför ugnen kommer mikrovågsugnen stå. Det är idag en lucka som vi får öppna. Den dagen mikron gjort sitt kan vi enkelt ta bort dagens lucka och installera en inbyggnadsmikro om vi vill då.

I skafferiet längst till vänster kommer vi att faktiskt flytta över tre (?) utdragbara hyllor från vårt nuvarande kök. Vi gillade inte Kviks lösning riktigt med en metallställning som man drar ut alla hyllor på en gång. Den kändes lite "meckig" tyckte vi.

Till höger om spisen kommer det att bli en 16 cm specialgjord dörr där vi kan förvara ugnsplåtar och/eller kökshanddukar. Annars är det tänkt att man ska förvara sånt i lådan precis under ugnen, men då får vi den lådan över till att ha annat där. ;-)

På måndag kommer köket till Kvik så vi kan hämta det, sen är det bara att sätta igång och bygga ihop stommarna. ;-) Dock tar bänkskivan 4-5 veckor på sig och vi har ännu inte något riktigt leveransdatum. Ingen bänkskiva = inget vatten eller spis... Bänkskivan kommer att levereras direkt hem till oss och då är diskhon redan monterad på den samt hål för hällen utskuren och klar. Dock har vi ju vatten i grovköket och så får vi låna en stycke kokplatta från
lillaEgo så det ska nog gå det oxå. Jag har tänkt att ha nuvarande spisen kvar så länge det bara går.

Vitvarorna är beställda och borde, om vi har tur, komma i slutet av kommande vecka (14 juli).


Futurum fläkt
Fläkten vi beställt är en Futurum Tender och ser ut som ovan.

Fortsättning följer...

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Ni kommer få ett väldigt fint kök, när det är klart. Ha en trevlig sommar!

Postat av: Siram

Det kommer säkert att bli väldigt fint!

2006-07-20 @ 18:31:18
URL: http://siram.blogg.se/
Postat av: Attila

Hej!
Vi renoverade köket förra året men bytt bara luckor. Resultatet blev ändå ganska bra (kolla hemsidan för före och efter bilder) och hela ansiktslyftet kostade inte mer än 10 000 spen. Luckorna köpte vi utomlands och sedan dess har vi startat eget företag som gör precis samma sak: importerar måttanpassade köksluckor.

2006-07-27 @ 15:02:27
URL: http://www.1001koksluckor.se
Postat av: Fredrik

Fler juste luckor hittar du här!

2007-03-29 @ 13:41:07
URL: http://www.orsholmslackeringar.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback