Borta bra, men hemma bäst

Igår strax före 16-tiden var vi åter igen på svensk mark efter två veckors semester på Platanias, Kreta. Vi har haft det toppen och har badat massor och njutit av värmen.

Bägge barnen har blivit jätteduktiga i vattnet. Till och med Melker har blivit ett vattendjur. :-) Han som tidigare har totalvägrat att få vatten över huvudet (alltså doppat huvudet) fixar nu detta utan större problem. Han hoppar ner i poolen från kanten med stort plask. Han har oxå börjat ta lite arm- och bentag och han och Alfred simmade obehindrat omkring med sina armpuffar på djupt vatten. Till en början var han mycket skeptisk till att bada i havet, men efter nga dagars "träning" i hotellpoolen fixade han även det till slut. :-)

 

Lägenhetshotellet vi bodde på heter Mary och ligger strax intill stranden i Platanias. Hotellet består av tre byggnader och vi hade två stycken 2-rums lägenheter i den nyaste delen. Vi är mycket nöjda med hotellet, dock var väl poolen lite väl skitig, det var förhållandevis mycket grus på botten och ibland rätt grumlig *urk*. En familj (svenskar) hade tagit med sig egna klorstickor för att kolla hur poolen mådde och stickorna visade på att den (då iaf) var en aning överklorerad...

Detta kort är taget från huvudgatan och rätt ner ser man havet. Vi bodde i huset till vänster på mittenvåningen. Balkongen var jättestor och vi kunde öppna i både allrummet och sovrummet.


På denna bild ser man huvudbyggnaden, där receptionen fanns. Dock alltid obemannad, men hotellägaren fanns oftast alltid sittandes i sitt bast-skjul som han låtit bygga på stranden. Det var även han som tog betalt för solsängarna (2 sängar och bord för 5?).


En dag var det röd flagg vid stranden. Det blåste som bara den och vågorna var jättestora. Dock är det svårt att få det på bild men jag tycker iaf att man på denna bild kan få ett hum om storleken på vågorna.

  
En kväll tog vi bussen in till Chania och gick lite i hamnen bland alla andra... :-) Man kan inte klaga på utsikten och solnedgången i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Dajja

Hej!
Gud vad skönt att få åka utomlands. Mina framtida planer är att efter terminens slut kunna packa resväskan och Swish! sticka till rio i 1 månads tid.
Men först ska födelsedagar firas =)
Min e på söndag och Robbans på onsdag nästa vecka :D våra föräldrar vill ha en "familj samling"
Vi får se hur det slutar ;-) *skratt*

Postat av: Lena

Hej! Jag är lite nyfiken på hotell Mary. Ska nämligen dit i slutet av maj. Ser inte mycket av det på Apollos sida. Finns det mer bilder?
Mvh Lena

2007-12-13 @ 19:07:10
Postat av: Lina

Låter verkligen som härliga veckor. Jag bodde själv på
Mary för 10 år sedan men kommer bara ihåg att det var nära stranden..

2008-04-05 @ 22:27:13
URL: http://www.trivago.se/kreta-31136

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback