Vi börjar se ljuset i tunnel...

I måndags och ett par timmar i tisdags var snickaren här och hjälpte oss med köket. I söndags kväll skruvade vi isär skåpstommarna igen eftersom vi köpt "fötter" som snickaren skulle montera åt oss. Just nu väntar vi på att bänkskivan ska komma. Jag hoppas den kommer någon gång under nästa eller nästa vecka.  Fram till dess ska vi göra följande:

* Sätta upp "stålarmar" på skåpluckorna så att de kan stå öppna.
* Skruva upp handtagen
* Göra skåpluckan till hålet som är till höger om hällen där vi ska ha ugnsplåtar o dyl.
* Såga upp hålet i skåpstommen så att spishällen kan läggas på

Kök2 

Kök1
Skåpen ovanför kyl/frys ger en känsla av högt till tak

Kaklet har vi äntligen beställt, dessvärre får vi vänta lite på det... men vad 17, vad har gått smidigt med detta köksbygge egentligen? :-) Den 6 november ska det tydligen komma...

Vi väntar också på en ny vinhylla... Många turer kring det blev det. När M skulle montera vinhyllan var långsidorna inte i en sida utan två på vardera sida (fattar ni?) så M kontaktade Kvik och de konstaterade snabbt att vi fått fel. De lämnade ut nya sidor och vi monterade ihop skåpet med lim och allt... I måndags ringde snickaren då han skulle sätta upp hyllan och berättade "Ni är medvetna om att vinhyllan är 6 cm HÖGRE än de andra skåpen?" Väggskåpen är 64 cm  (32+32) höga och vinhyllan var nu 70 cm!! Vid kontakt med Kvik hade vi återigen fått fel sidor.................. *SUCK* OCH självklart (!) hade de inga såna hemma och vi får vänta tills måndag. Hoppas vi slipper betala för nya skåpet, det är ju knappast vårt fel att de levererar ut fel grejer hela tiden...


Kommentarer
Postat av: alacs

Hej! har även lagt en fråga på ditt inlägg på AFF, men någon sida bakåt så jag skriver här oxå.

Har ni ventilation ovanför kyl/frys, eller är det en hel täckskiva? Om så, bör ni nog fräsa några spår i skivan så att värmen från kyl/frys kan ta vägen någon stans.

Fint kök!

2006-10-13 @ 09:40:04
Postat av: Li & Joline

Heeej!! Remember me?? Kul att jag hittade dig bara sådär! Minns hur vi följde varann i grav-dagböckerna! Nu är de små STORA och verkligen kul att se BÅDA dina barn nu, long time!! Må så gott på återseende!
Kram Li m. Joline från Öland....

Postat av: Camilla

Oj kära nån, det verkar lite struligt erat köksprojekt... vilken otur med skivan och annat. Hoppas ni får klart snart!! Det är inte roligt med stök i kök alltför länge... Hemma hos mig har vi nu faktiskt beställt ett kök, ett Schmidt kök som levereras v 48 och de får göra monteringen också, så jag hoppas det blir klart till jul. Men vem vet vad man ger sig in på?!!! Kram till dig!

2006-10-22 @ 19:25:36
URL: http://millaflower.blogspot.com
Postat av: Mia

Huj, vilken osis ni haft meddetta köksbygge.
Hoppas det nu blir klart nån gång , utan fle rmotgångar:)
/mia m Iza& Klara

2006-10-25 @ 19:12:07
URL: http://nilberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback