Äntligen besked om dagisplats

Idag fick vi äntligen det skriftliga beskedet om att Alfred fått plats på samma avdelning som Melker till hösten. Så skönt!!! Jag har den sista tiden inte varit speciellt orolig eftersom kommunen från årsskiftet kör med syskonförtur och det är Alfred och en lillebror till som ska in på syskonförturen. Totalt är det fem barn som ska börjar i höst.

Inskolningen börjar den 22 augusti och jag pratade med fröknarna igår om att de skulle prova någon ny variant av inskolning. Då Melker började på dagis körde de inskolning i två veckor. De första dagarna var jättekorta, endast en timme och vi hann knapp gå dit förrän det var dags att gå igen. Nu skall de prova att bara köra inskolning i en vecka och då ha lite längre tid per dag direkt. Jag är övertygad om att det kommer fungera för Alfred eftersom han redan nu är van vid lokalerna, barnen och fröknarna. Sen går ju Melker där också...

Kommentarer
Postat av: Miah

Måste vara skönast för både dig och dem att få vara på samma avdelning.På min förskola har vi två småbarnsavdelningar och 3 med 3-5 åringar. Där har vi en annan typ av inskolning av de små liven. Tycker Melker att det ska bli roligt att få ha sin lillebror på dagis oxå?

Postat av: Mia

Åh grattis, vad skönt att ni fått plats på samma avd, önskar så att mina tjejer fått gå iaf på samma dagis, är fortfarande sur över att vår kommun varit så dumma att de tagit _bort_ syskonförturen.

Hoppas inskolningen går bra...jag vet fortfarand einte hur vi ska lösa detta med att skola in 2 ungar på 2 olika ställen samtidigt.(sambon går fortfarande på sommarvik då)/Mia m IZa & Klara

2006-05-26 @ 11:05:31
URL: http://nilberg.blogg.se
Postat av: Åse, Melker & Alfred

Miah:
Ja Melker tycker det ska bli spännande att få lillebror på sin avdelning, fast i nästa andetag är han noga med att förklara att han ska flytta upp till "storbarnsgruppen", vilket rent konktret innebär att han kommer att vara i samma gruppering som 5-åringarna samt även de barn som går på grannavdelningen (bl a äta i stora modulrummet = vikigt *ler*). Förskolan arbetar mycket tillsammans med grannavdelningen, vilket innebär att barnen bl a får större nätverk samt lär känna de andra fröknarna oxå. Att få barnen placerade på samma avdelning är ju en fördel för alla parter. Dels känner ju personalen oss sen tidigare och dels känner barnen en trygghet av att ha varandra i närheten om dagarna. Att Alfred dessutom är väldigt van vid dagiset redan nu gör ju att han nästan är inskolad redan. :-) Han blir jättesur då vi ska gå efter att ha hämtat/lämnat brorsan. Han vill ju vara där och leka ju. ;-)

Mia:
Det är _verkligen_ tråkigt att ni inte fick tjejerna på samma dagis. Har ni fått samma inskolningsdatum för dem? I så fall blir det ju nästintill omöjligt att göra inskolningen... Som jag skrev till Miah här ovan så vinner ju alla på att ha syskonförtur... Hoppas det löser sig ändå till det bästa för er.

2006-05-27 @ 22:06:10
URL: http://didriksson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback