Vi har bestämt oss (nästan)

Idag var vi till Kvik för att prata kök "på riktigt" och försäljaren ritade upp ett riktigt snyggt kök åt oss. Problemet eller hur man nu ska säga det, är att vi helst av allt ville flytta vår spis och fläkt till hörnet, men vi har insett att det blir alldeles för mycket jobb med det. Killen på Kvik ritade köket som det skulle kunna se ut med spisen placerad i hörnet, så nu måste "vi" rita om det... Så än har vi inte den slutgiltiga lösningen, men vi är nära nu. ;-)


Sen är det det där med vitvaror... Alltså, vitvarorna kommer att kosta lika mycket som köket, dvs rätt mycket. Vi har snöat in oss på ett Side-by-Side kylskåp från Samsung. Det kostar hutlöst mycket, men det är ack sååå snyggt. Det är i rostfritt stål (som vår diskmaskin är) och är helt integrerat för att passa köksskåpen i skandinavien (som är 60 djupa). "Vanliga" Side-by-side" är annars djupare och på det viset står de ut lite jämfört med övriga skåp.... Men frågan är om det är värt dem extra 10 000 kr som vi pratar om... Jag velar faktiskt. Vi får se hur vi gör. ;-)

Spishäll och inbyggnadsugn är klart vad det blir iaf. Vi köper en induktionshäll och en ugn med pyrolysrengöring från Siemens. Det ska bli skönt att i framtiden slippa allt vad rengöringsprodukter för ugnar heter. Ugnen rengör sig självt helt enkelt.


Golvet är helt klart, det blir ett golv från Alloc - "ST Skiffer" . Det blir ett klick-laminatgolv som ser väldigt naturtroget ut. Golvets struktur påminner om sten och fogarna är infällda precis som på ett riktigt stengolv.


Kakel däremot har vi inte till hundra bestämt oss för än. Det beror lite på vart vi hamnar i budgeten. Det kakel som vi suktar efter är ett kakel från Centro. Martin Timell använde det kaklet i "Äntigen hemma" tidigare i år och vi fastnade direkt för det. En "nackdel" är återigen priset... Det kostar nämligen hela 1198 kr/kvm... På bilden är det den övre färgen och så kaklet i mittenraden. Sååå snyggt  blev det när Martin hade kaklat den där fondväggen i en sovalkov. *hoppas pengarna räcker nu*

Fortsättning följer...

Kommentarer
Postat av: Mia

Kul att göra om, men dyrt!!
Vi bor ju bara i bostadsrätt så vi har ju kört lit ebudget renovering.
Till hösten ska vi dock kika efter hus har fått lånelöfte prel .beviljat hos FSB, ska kolla andra banker oxå.

Det låter som att ni kommer få ett _kanonfint_ kök:) /Mia m IZa& Klara

Postat av: Åse

Men vad spännande med husköp för er! Kolla upp SBAB, där har vi alla våra lån och de har en bra ränta oxå.

2006-06-27 @ 22:05:12
URL: http://didriksson.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback