Vem är Annfe(d)?

När lillebror fortfarande låg i magen hade vi våra diskussioner på vad han skulle tänkas heta. Vi hade nästan bestämt oss för Alfred men även Axel fanns med på tapeten. Men Melker, då precis tre år gammal, hade lite problem med uttalet av bokstaven X...  Han vände på "bokstäverna" till s-k istället för k-s, så t ex ordet sax uttalade han som sask, och Max till Mask osv. Axel blev då Askel eller som det lät "Aschel". Vi tänkte att det kan man ju inte låt Melker gå omkring och kalla lillebror för. *hihi*

Men med facit i hand har det visat sig att även Alfred är svårt att uttala. Melker säger något som låter som Annfe(d). Ibland hör man d:et på slutet, ibland inte. Jag har försökt få honom att säga All-fred genom att dela upp stavelserna.

"Säg All"!
"All"
"Säg Fred"!
"Fred"
"Säg Alfred"!
"Annfe(d)"

Det är helt omöjligt med andra ord att få honom att säga Alfred helt enkelt. *hehe* Tur att det låter gulligt när han säger det om sin älskade lillebror.

Kommentarer
Postat av: Eva (lillaEgo)

Var glad att det bara är ett lite talfel som växer bort. Neo har börjat prata dialekt. Han bräääääääker ut ord som heeeeer och deeeeeer. Kanske måste jag lämna in honom på svenskakurs?
:)

Postat av: Åse

*hehe*
Christine har oxå börjat "ojat" sig för dialekten som Marko lagt sig till med. ;-) Kanske därför de vill fly stan. *haha*

2005-11-13 @ 15:24:28
URL: http://didriksson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback